SON DAKİKA

Haber Ekspress

Esenyurt Adayını Yeni Dünya vakfımı belirledi

Hamit Öncü ‘nün adaylığını destekleyen Mahmut Göksu; ” Aktif olarak Yeni Dünya Vakfı’nın Başkanlığını yürütmekteyim. Siyasetten bir dönem uzak kaldım. Ne zaman ki Hamit Öncü Esenyurt Belediye Başkan Adayı oldu denilene kadar.

Esenyurt Adayını Yeni Dünya vakfımı belirledi
Bu haber 24 Ocak 2024 - 17:45 'de eklendi.

2004 yılında Esenyurt Kıraç Bölgesi belediye iken başkanlık görevinde bulunan Hamit Öncü, Esenyurt Belediye Başkan Adayı olarak Ak Parti tarafından ilan edildi. 2019 yılında Esenyurt Meclis üyesi olarak görev yapan Öncü ‘nün adaylığı ilçede şok etkisi yarattı.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde İstanbul Esenyurt adayı olarak seçilen Hamit Öncü ‘nün kim olduğu hayatı merak konusu oldu.

İlkokulu Mardin Yatılı Bölge İlkokulu’nda okuyan sonrası Dicle Öğretmen Lisesi ve Mardin Eğitim Enstitüsü ‘nde eğitimini sürdüren Öncü, 1979 yılından itibaren 25 sene öğretmenlik ve idareciler görevlerini yürüttü.

1994 yılında Refah Partisi Kıraç Belediye Başkanı adayı olarak siyaset hayatı başlayan Öncü 2004 yılında Kıraç Belediye Başkanlığı görevine geldi. 7 Haziran 2015 Genel seçimlerinde Ak Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday adayı olan Öncü İHO İstanbul 3. Bölge koordinatörlüğünü yaptı.

GÖKSU KARDEŞLERDEN TORPİLLİ Mİ?

Ensar Vakfı Esenyurt Şube Yönetim Kurulu Üyeliği ile birlikte Yeni Dünya Vakfı İstanbul Yurtlar ve Evler Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulunan Öncü’nün Esenyurt Belediye Başkan Adayı görülmesindeki en büyük etkenin, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile abisi Mahmut Göksu olduğu iddia edildi. Göksu kardeşlerden Mahmut Göksu ‘nun Yeni Dünya Vakfı Başkanı olması bu iddiaları daha da güçlendirdi. Öncü ‘nün adaylığı için gelen eleştirilerin en çok konuşulanı Göksu kardeşlerden torpilli aday yorumları oldu.

MAHMUT GÖKSU: HAMİT ÖNCÜ ‘YÜ TEBRİK EDİYORUM

Hamit Öncü ‘nün adaylığını destekleyen Mahmut Göksu; ” Aktif olarak Yeni Dünya Vakfı’nın Başkanlığını yürütmekteyim. Siyasetten bir dönem uzak kaldım. Ne zaman ki Hamit Öncü Esenyurt Belediye Başkan Adayı oldu denilene kadar. Ne zaman ki duydum hadi gidiyoruz, tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Mahmut Göksu ‘nun yaptığı destek konuşması İlçe kulislerinde büyük yankı uyandırırken, Esenyurt Ak Parti Başkan Adaylığı için diğer isimler içerisinden seçilen Hamit Öncü ‘nün adaylığı şaşkınlık yarattığı gibi tepkilere de neden oldu. Öncü ‘nün adaylığı için Esenyurt Öncü ile kaybedilir yorumları yapan sosyal medya kullanıcıları ilçede ismi cismi tanınmayan bir isim ifadelerini kullarak tepkilerini dile getirdi.

Haber: Dilek Bozkurt

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa