SON DAKİKA

Haber Ekspress

‘ESENYURT OKUYAN METROPOL OLACAK’

‘ESENYURT OKUYAN METROPOL OLACAK’
Bu haber 26 Mart 2019 - 12:31 'de eklendi.

Cumhur İttifakı ve AK Parti Esenyurt Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci, Esenyurt’a büyük çaplı, kaynak teşkil edecek ,kişiye özel yerlerin olacağı kent şehir kütüphanesi düşündüklerini belirterek, hedeflerinin Esenyurt’u okuyan bir metropol haline getirmek olduğunu söyledi.

Esenyurt Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci, 55. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte gençlerle bir araya geldi. Esenyurt Belediyesi  Kütüphane Müdürlüğü tarafından Esenyurt Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Ekinci’nin yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıs ve Esenyurt Belediye Başkanı  Ali Murat Alatepe de katıldı.

Mahallere de kütüphane

Gençlere projelerini anlatan Azmi Ekinci, öncelikle kütüphanesi olmayan okullarda bu eksikliği gidereceklerini belirterek, “Millet kıraathaneleri yapacağız. Bir de büyük çaplı, kaynak teşkil edecek, kişiye özel yerlerin olacağı kent şehir kütüphanesi düşünüyoruz. Gerekirse mahallelerimiz içerisinde kütüphaneler kurulacak, böylece Esenyurt okuyan bir metropol olacak. Üniversiteye hazırlanan gençlerimiz için sürekli eğitim merkezlerimiz var. Bunları daha kapsamlı hale getireceğiz. Öğrencilerimiz için girişimcilik atölyesi açacağız. Burayı geleceğin iş adamları dolduracak. Bir başka konu da gençlerimiz için yetenek analizi merkezimiz olacak. Yine gençlerimiz için kültür gezileri düşünüyoruz. Kültür gezileri sadece İstanbul içinde olmayacak. Her sınıfta ilk üçe giren öğrencileri şehirlerarası kültürel gezilere götüreceğiz. Gurbetten gelen öğrenciler için çay çorba ve çamaşır hizmetimiz var. Çayları ve çorbaları bizden olacak, çamaşırlarını da belediye yıkayacak. Hayır sahipleriyle burs ihtiyacı olan öğrencilerimizi buluşturmayı hedefliyoruz. Esenyurt’ta parasızlıktan dolayı okuyamayan hiçbir gencimiz kalmayacak inşallah” dedi.

Bizi hedeflerimize siz götüreceksiniz

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe de gençleri gerçekten önemseyen bir liderin ardına düşmüş insanlar olduklarını vurgulayarak “Son yirmi yıla baktığımızda gençlerin ön plana çıktığını görüyoruz. Gençler artık oy isteyebilecek duruma geldiler. Genç milletvekilimiz var. Önemli yerlerde olan gençlerimiz var. Şu an üç hedefimiz var 2023, 2053, 2071 sakın bunları küçümsemeyin, unutmayın. Çünkü siz unutuyorsunuz ama birileri unutmuyor. Bu hedeflere el ele vererek birlikte gideceğiz. Bu hedefler sizin gençler. Hiçbir yere kaçmak, korkmak yok, bu hedeflere bizi sizin götürmeniz lazım. Kendinizi geliştirmeniz lazım, bizim yapacağımız sadece sizin yolunuzdaki taşların bir kaçını kaldırmak. Kütüphanelerimizi kullanan siz değerli gençlerle buluştuk. Kütüphanelerimizde yemek ikramımız oluyor ve buraları geç saatlere kadar açık bırakabilmek için çalışıyoruz. Servis imkanı sağlayıp sizleri geç saatlerde eve ulaştırmanın çalışmalarını yapıyoruz” dedi. 

Program sonunda günün anısına öğrencilere kalem hediye edildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa