SON DAKİKA

Haber Ekspress

ESENYURT, OTİZMLİ ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde Aksaray vilayetindeki bir ilkokulda otizmli öğrencilere yapılan muamelelere duyarsız kalmayan Esenyurt Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Esenyurt Meydanı’nda toplanarak basın açıklaması yaptı.

ESENYURT, OTİZMLİ ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKTI
Bu haber 19 Kasım 2019 - 16:40 'de eklendi.

Esenyurt Kent Konseyi Engelliler Meclisi adına açıklama yapan Bahattin Demir şöyle konuştu:

​5378 sayılı Engelliler yasasının 15. Maddesinde hiçbir gerekçeyle engellilerin eğitim alması engellenemez ibaresi yer almaktadır. “Engelli çocuklara, gençlere ve yetişkinlere özel durumları dikkate alınarak, bütünleştirilmiş ortamlarda ve engelli olmayanlarla eşit eğitim imkânı sağlanır” maddesinde açıkça belirtilmiştir.

​Buna karşın Aksaray il merkezindeki Mehmetçik İlkokulu’nda Otizmli çocuklarımızın okuldan attırılması hususunda seçim vaadi veren muhtarın tavrı ve otizmli çocukları okulda istemeyen diğer velilerin tutumu bir hayli üzücüdür. Bu haberler üzerine Esenyurt Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak tarafımıza basın açıklaması yapma gereği doğmuştur.

​Bu elim olayda bazı velilerin otizmli çocuklarımızla kendi çocuklarının aynı okulda eğitim görmelerine itirazlarının söz konusu olması, hem toplumumuzu hem de Kent Konseyimizi derinden etkilemiştir. Ötekileştirmeksizin din, dil ve ırk ayrımı yapmadan dünyaya gelen tüm çocuklar aynı haklara sahiptir.

​Her şeyden önce merhameti, vicdanı, yardımseverliği ve empati duygusu gelişmiş bir toplumun mensupları olarak otizm ve diğer yetersizlik tanılarına sahip çocuklar bizlere birer emanettir. Tüm çocuklarımızın yararlandığı Anayasal hakların tam olarak kullanılabilmesi adına toplumsal bir hassasiyet geliştirmek de hepimizin yegane görevidir.

Sonuç olarak bu tür vahim olayların, kamuoyu vicdanını rencide etmesi kaçınılmazdır. Özel gereksinimli bireylere sahip çıkmak ülkemizin her ferdinin kırmızı çizgisi olmakla beraber sosyal devlet olmanın da gereğidir.

​Bizler engelli vatandaşlarımızın görmeyen gözleri, işitmeyen kulakları, tutmayan elleri olmalıyız. Sevgi sınır tanımaz! Eğer istersek birlikte güzel bir dünya inşa edebiliriz.

Bu bağlamda Esenyurt Kent Konseyi olarak tüm vatandaşlarımızı engelli bireylerimize karşı duyarlı, hassas ve sağduyulu olmaya davet ediyoruz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa