SON DAKİKA

Haber Ekspress

Esenyurt’tan pis kokular yayılıyor

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “araç kiralamalarda har vurup harman savurmuşlar, tasarrufa gideceğiz” demişti, sadece bu konuda verdikleri zarar dudak uçuklatıyor. Usülsüz araç kiralama işlemi nedeniyle 779 bin TL ceza kesilmesi gereken Azatik firmasına neden 181 bin TL ceza kesildiği merak ediliyor. Aradaki fark kimlerin cebine gitti?

Esenyurt’tan pis kokular yayılıyor
Bu haber 05 Ağustos 2020 - 8:08 'de eklendi.

FİRMAYI NEDEN KORUYORLAR?

Esenyurt Belediyesi Denetim Komisyonu, araştırmalarını derinleştirdikçe, rant ve usülsüz işlemlerin boyutları da ortaya çıkmaya devam ediyor. En son araç kiralama ihalesinde belediyenin 590 bin TL zarara uğratıldığı ortaya çıkarken, adı geçen firmayı kimsenin babasının hayrına korumayacağı ve aradaki farkın birilerini cebine gittiği dedikoduları yayılmaya başladı.

TASARRUF DEDİLER ZARARA UĞRATTILAR

Esenyurt Belediyesi Denetim Komisyonun Üyeleri; Togay Çoban, Sevim Köse ve Sinem Karaduman araştırmalarını derinleştirdikçe ortaya çıkan zarar görenleri hayrete düşürürken, ihalelerde yapılan usülsüzlükler nedeniyle belediyenin milyonlarca lira zarara uğradığı ortaya çıkıyor. Sadece araç kiralama işinde, dillerinden tasarrufu düşürmeyen belediye yönetimi tarafından 590 bin TL zarara uğratılmış olması, yönetimin beceriksiz insanların elinde olduğunun bir başka göstergesi oldu.

CEZA NEDEN DÜŞÜK TUTULDU?

Denetim Komisyonu Başkanı Togay Çoban bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ihalenin her tarafının usülsüz olduğuna işaret ederek, ihaleyi alan firmanın, iki ayrı firmayı daha yanına alarak Azatik isimli bir firma kurduklarını ve bu konudaki evrakları vermemesi nedeniyle 779 bin TL ceza kesilmesi gerektiğinin üzerinde durdu. Durum böyleyken belediyenin sadece 181 bin TL cezayı neden kestiği merak konusu oldu.

Esenyurt Belediyesi Denetim Komisyonu Başkanı Togay Çoban konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Belediye Başkanı araçları azalttım diyordu. Araştırdık ki ortada başka nedenler var. Zabıta müdürlüğümüzün ve Hizmet müdürlüğümüzden istekleri olmuş. 15 adet kamyon aracı, arazi aracı 5 adet, pikap 4 adet, minibüs 3 adet, panelvan 8 adet, binek arabası 2 adet, ahtapot aracı 1 adet, motosiklet de 6 adet olmak üzere bir firmaya ihale veriliyor. 29 Ekim’de bu ihale yapılıyor. İhale yapıldığı zaman bu ihaleye giren firma yanına da iki firma daha alarak Azatik diye adi ortaklık firması kuruyorlar. Sözleşmenin 26. Maddesinde ‘eğer adi ortaklık kuruyorsan mutlaka noterden yaptığın sözleşmeyi getirip idareye vermek gerekiyor’ diyor. Dosyayı inceledik bu evrak yok. Dosyada sadece 3 firmanın kendi arasında yaptığı sözleşme var. Aradan zaman geçmiş araçların yarısı gelmiş yarısı gelmemiş. İdare sürekli yazı yazıyor bu firmaya firmadan ses seda yok ve geriye kalan araçları getirmiyor. Firma bakıyor olmuyor, yarın zorda kalacak. Evrakları istedik bu şirketten. Onlar noter sözleşmeli iş ortaklığı evrakını 2020 yılının Ocak 16’sında getirdiler. Aradan 3 ay geçtikten sonra getirdiler. Yasa gereği 10 gün içerisinde iş ortaklığı sözleşmesini getirmediğin takdirde o ihale iptal edilmeliydi. Firma çok mu güçlü, ihale iptal edilmemiş ve araçların yarısı gelmemiş. 24.03.2020 tarihinde ihtarname çekilmiş ve 3 Şubat’ta 181 bin 640 TL ceza kesilmiş. Oysa ki firma 30 Ekim 2019 tarihinde ihaleyi aldıktan sonra Mart’ın 24’üne kadar araçları getirmediği süre dikkate alınıp 779 bin 100 TL kesilmesi lazımdı. Ama göstermelik olarak 181 bin TL ceza kesiliyor, 590 bin TL yaklaşık belediyenin kaybı söz konusu olmuş. Bu firma ne hikmetse geri kalan 20 aracı yine teslim etmiyor. Ceza yedikten sonra da teslim etmiyor. Yine sözleşmenin 9. Maddesi gereği ihtarname çekmemize rağmen gelmediği takdirde o sözleşme kendiliğinden fes olur. Soruyorum: Bu firmaya zamanında neden cezai işlem uygulanmadı? Neden evrakları eksik olan bu şirkete ihalenin devam etmesi için ısrar edildi” dedi ve ihalenin neden iptal edilmediğini sordu.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa