SON DAKİKA

Haber Ekspress

Foça’nın genç Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’den Sımsıcak bir Röportaj( Ece İçmez Özel Haber)

Foça’nın genç Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’den Sımsıcak bir Röportaj( Ece İçmez Özel Haber)
Bu haber 21 Nisan 2020 - 12:07 'de eklendi.

Gürbüz : Üretimin durmaması için tüm gücümüzü kullanacağız

 İzmir’in doğasını en saf haliyle yıllardır koruyan ve tarihi M.Ö 11. Yüzyıla kadar uzanan Foça İlçesi’nin 37 yaşındaki belediye başkanı Fatih Gürbüz, tüm Dünya’yı etkisi altına alan Covid- 19 salgını sonrası ilçede yaşanan süreç hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Yeşille mavinin birleştiği ve doğal güzelliklerinin yanı sıra tertemiz koyları ve kamp alanlarıyla yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelen Foça’da hayat, yaşanan salgın nedeniyle turizm anlamında neredeyse durma noktasına geldi. Başkan Gürbüz ise yaşanan süreçle ilgili Ece İçmez’in sorularını içtenlikle cevaplayarak , Foça’da alınan tedbirler hakkında bilgi vererek İzmir ve Foça halkından isteklerini dile getirdi.

Tüm Dünyayı etkisi altına alan Coronavirus ile mücadele için Foça Belediyesi olarak ne gibi tedbirler aldınız.

  • Bu salgının ülke, insan, hatta genç-yaşlı ayırmadığını maalesef üzülerek görüyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere bu salgınla mücadele eden herkese kolaylıklar diliyorum. Biz de tüm ilçelerde olduğu gibi etkinliklerimizi iptal ettik, sosyal tesislerimize, kurslarımıza ara verdik. Burada çalışan tüm mesai arkadaşlarımla birlikte sadece bu konu üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Öncelikle ülkemizde görülen ilk vakadan sonra evlerinde kalan tüm vatandaşlarımız için alışveriş ekibi kurduk. Mesai arkadaşlarım Foça’nın her köşesine sağlık ve market alışverişleri için seferber oldular. Belediyemize ait olan dükkanları işletenlerin kiralarını erteledik. Dezenfeksiyon işlemleri aralıksız devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Müdürlüğü ve Vefa Sosyal Destek Grubu ile herkese ulaşmaya devam ediyoruz. Sokağa çıkma yasağı olan günlerde ekmek ve sağlık alışverişlerine devam ediyoruz. İzmir’de büyük bir dayanışma şöleni var ilk gün söylediğimiz gibi bu günler geçtikten sonra bize kalacak olan en büyük şey dayanışma olacak. Sokaktaki canlarımız için belirli noktalara mama desteği sağlıyoruz. Pazarlarımızda ve toplu kullanım alanlarımızda Foçalı kadınlarımızın ürettiği maskeleri dağıtıyoruz.

Virüsün birçok turizm bölgesini etkilediği gibi Foça’yı da etkilemiş olması kaçınılamaz. Özellikle geçimini turizmden sağlayan vatandaşların şu süreçte sizden ne gibi talepleri oluyor?

  • Öncelikle bu salgının bir bitiş tarihi olmadığı için herkesin aklında büyük bir soru işareti var. Herkesin aklındaki soru bu salgın ne zaman biter ve biz ne zaman normale döneriz. Bizim kısa ve uzun vadede turizmi geliştirmek adına bir çok projemiz var. Ancak bu salgın bittikten sonra biz 7 gün 7 gece Foça festivali yapmak istiyoruz. Hem hayat normale dönsün hem de esnafımız biraz nefes alsın.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Foça’da da hayat durdu, belediyeniz bu süreçte vatandaşlara ne gibi destekler sağlıyor?

  • Bizlerden en çok alışveriş konusunda destek isteniyor. Ekiplerimiz özverili bir şekilde bu çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Maske ve dezenfektan taleplerini de İzmir Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle gidermeye çalışıyoruz. Pazarlarda, kamu alanlarında ve diğer kalabalık alanlarda iş veya başka bir amaçla bulunmak zorunda olan vatandaşlarımızın maske talebi var. Bizler de Foçalı kadınlarımızın ürettikleri maskeleri dağıtıyoruz.

CHP’li Belediyelerin ücretsiz ekmek dağıtımı ve Büyükşehir Belediyelerinin yardım toplaması yasaklandı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

  • İnsan hayatı söz konusu olan bu salgın için üretilen her çözüm her şeyden daha önemli, eğer başka bir partiye gönül veren bir vatandaşımız belediyemize veya bir insana yardım etmek isterse kimliğine değil gönlüne bakarız. Bir vatandaş Türkiye’nin neresinde olursa olsun çöpünü aldırmak için belediyeyi arıyorsa bugün içinde bulunduğu zor durumda da belediyeleri arıyor. Bu ayrıntı çok önemli.

Belediyedeki çalışanlarınızı virüs sürecinden nasıl koruyorsunuz?

  • Hamile, dezavantajlı, kronik rahatsızlığı olan mesai arkadaşlarım şu an evlerinden bizlere destek oluyor. Alandaki arkadaşlarımızın salgına karşı ekipmanlarını sağlıyoruz. Ancak onların gösterdiği özveri  her şeyden daha büyük.

Virüs sonrasında Foça’ya çok insan geldi mi?

  • İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve İlçe Jandarma Müdürlüğümüz bu konuda çok hassas. Bizler de onlara destek oluyoruz. Foça’da yazlığı olan vatandaşımızın sayısı çok fazla, Foça güvenli gibi gelse de, ilçemizde vakanın artması durumunda maalesef sağlık hizmetlerimiz herkese yeterli olmayacaktır.

Foça’da Coronavirus’ten hayatını kaybeden vatandaşımız var mı?

  • Şu an için hayatını kaybeden vatandaşımız yok.

Foça’da kaç Coronavirus pozitif vaka sayısı kaç?

  • İlçemizde 5 vaka var

İlçeye Dezenfeksiyon Tüneli  kurdurduğunuzu biliyoruz sayısını arttırmayı düşünüyor musunuz?

  • Dezenfeksiyon tüneli Menderes Belediye Başkanım Mustafa Kayalar’ın hediyesi, bizler de o örnekten yola çıkarak üretime geçiyoruz.

Yeni Foça pazarı için ne gibi önlemler aldınız?

  • Tüm pazarlarımızda sadece gıda satışı yapılıyor, pazarlarımızın giriş ve çıkışlarında arkadaşlarımız maske ve dezenfektan sağlıyor. Satışçıların mesafelerine ve yüksek fiyata karşı zabıta müdürlüğümüz Pazar kurulurken denetimlerine başlıyor.

Foça’da ne kadar sıklıkta sokak temizliği yapılıyor?

  • Foça’da her gün dezenfeksiyon yapılıyor. Onun dışında temizlik konusunda bir aksama yok, her gün bir mahallemizde büyük temizlik yapıyoruz.

65 yaş üstü vatandaşlar, 20 yaş altı gençler ve kronik hastalığı olan vatandaşların sokağa çıkmasının yasaklanmasının ardından, yardım talep edecekleri  bir yardım hattınız var mı?

  • İlk günden beri bu çalışmamız devam ediyor. Biz evlerinde kalan her vatandaşımızın ihtiyacını karşılıyoruz.

Foça’da yaşayan sağlık çalışanları için ulaşım konusunda ekstra düzenlemeler yapıldı mı?

  • Bizlere gelen yoğun bir talep yok. Konaklama konusunda bir desteğimiz oldu, ayrıca bir otel işletmecimiz tesisini sağlık çalışanların konaklaması için kapılarını açtı.

Yerel üretimi , üreticiyi, tarımı destekleyen bir Başkan  olarak ne gibi faaliyetleriniz veya destekleriniz var?

  • İlçemizin bereketli topraklarında emek harcayan tüm çiftçilerimiz için çalışmalarımız var. Biz öncelikle bir tarım envanteri çıkardık ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ile bunu paylaşıyoruz. Ellerinde ürün kalmaması ve üretimin durmaması için tüm gücümüzü kullanacağız.

İzmir Büyükşehir Belediyesi veya diğer Belediyelerle ortak çalışmalarınız neler?

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer 30 ilçenin abisi, kendisine ve tüm ekibine çok teşekkür ediyorum. Birlikte ortak işler yaptığımız gibi kendilerinin de bizlere olan desteği her zamanki gibi devam ediyor. Menderes Belediye Başkanım Mustafa Kavalar bize dezenfeksiyon tüneli hediye etti, tüm belediye başkanlarımıza fikir alışverişi yapmaya devam ediyoruz. Sayın Tunç Soyer ve belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Bu sefer tersten soracağım, Başkanım Foça ve İzmir halkından istekleriniz var mı?

  • Bu salgın bitsin herkese sarılacağım benim isteğim bu. Foçalılardan ve Foça’yı seven herkesten isteğim evlerinde kalmaları, bu günler bittikten sonra herkesi 7 gün 7 gece Foça Festivaline bekliyor olacağım.

Röportaj için çok teşekkür ederim.

Size ve ekibinize teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyorum.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa