SON DAKİKA

Haber Ekspress

FOTOĞRAF SANATINA YÖN VEREN USTA… BAY DENKLANŞÖR : LEVENT ÇEKİÇ

FOTOĞRAF SANATINA YÖN VEREN USTA… BAY DENKLANŞÖR : LEVENT ÇEKİÇ
Bu haber 14 Ekim 2021 - 23:34 'de eklendi.

Onlar Tik Tok dünyasının en çok takip edilenleri. İsimleri üst sıralarda yer alan. Biri 22 diğeri 23 yaşında. İran asıllılar. Şöhreti ülkelerinde değil Türkiye’de yakaladılar

CEMAL BİLGE / İSTANBUL – Türkiye’nin ünlü bir ustasının önündeydiler. Objektifinin karşısında tir tir titriyorlardı. Zira fotoğrafın ülkemizde ki en’leri arasında özel yeri olan usta bir isminin karşısındaydılar. Heyecanlı olmaları normaldi. Hata yapmamak için akla karayı seçtilerse de, usta onları rahatlatıp o gerginliği üzerlerinden atmasını bildi.

Fotoğraf sanatının önde geleni olmak işte böyle bir şeydi. Arada bir insan psilokojisinden  anlamak ve karşısında kini rahatlatmakta sanatın gerektirdiklerindendi.

Kimden mi söz ediyoruz? Levent Çekiç’ten. İyi bir gazeteci olmakla başladı işe. Sonra kendisinde ki ayrıntıyı fark etti ve ‘fotoğraf ‘dedi de başka bir şey demedi usta.

Öyle bir yoğunlaştı ki; yıllar içinde o sadece iyi bir gazeteci olmakla kalmadı, fotoğraf sanatının ülkemizde anlaşılmasında ve zihinlerde yer etmesinde çok özel gayret ve emekler verdi.

Görsel sanatların tamamında bilinen ve görev alan isimdir Levent Çekiç. O’nu bazen denizin yüzlerce metre altında rengarenk balıkları çekerken, bazen de çok özel stüdyolarda Türkiye’nin önde gelen starlarını çekerken görürsünüz.

Eğer hayranlıkla baktığınız bir ünlü fotoğrafı ya da posteri varsa elinizde, bilin ki onu çeken üç isimden biridir Levent Çekiç.

O artık fotoğrafın peşinden koşan değil, fotoğrafın peşinden koştuğu bir isim Türkiye’de. İnsandan doğaya fotoğrafının çekilmesini isteyen canlı cansız tüm varlıkların ‘Beni çek’ dediği özel bir usta.

Fotoğraf çekmenin cılkının çıktığı şu son yıllarda herkes bu işi yapıyor da

Dikkat ! O’nun çektiği fotoğraflar bambaşka.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa