19:30 - Genetik deneylerden, cinayet iddialarına Epstein belgelerinde yeni detaylar
19:15 - 20 yıla kadar hapis talebi! Ekrem İmamoğlu dahil 4 isim hakkında siyasi casusluk davası açıldı
10:48 - Dilek İmamoğlu’nun kardeşi uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alındı
Gana Parlamentosu’nda kaydedilen ve kadın vekilin erkek vekilin kucağına oturduğu anlara ilişkin görüntüler gündeme bomba gibi düştü. Olayın koltuk kavgasından kaynaklandığı ortaya çıktı. Öte yandan Gana Parlamentosu’nda bugün yapılan Meclis Başkanlığı seçimlerinde çıkan çatışmaya ordu müdahale etmişti.
Gana Parlamentosu’nda, skandallara imza atacak bir olay yaşandı. Geleneksel bir ‘kente kıyafeti’ giymiş olan vekil Ursula Owusu-Ekuful bir başka vekil Kwabena Mintah Akandoh’un kucağına oturdu.
Yerel bir haber ajansına konuşan Akandoh, o anları şöyle anlattı:
“NPP milletvekilleri geldiğinde, farklı partilerin oturacağı yerlerle ilgili tartışma çıktı. Cletus Avoka tuvalete gidince, Ursula, Avoka’nın yerini aldı. Onu kalkması için ikna etmeye çalıştık, ancak kabul etmedi. Ursula koltuktan kalktığında ben yerine oturdum. Geri geldiğinde bir anda kucağıma oturdu. Hiçbir şey söylemedi, ben de hiçbir şey söylemedim.”

Ursula, NPP liderinin sol tarafa oturma girişimlerine sonuna kadar karşı çıkarak NCD milletvekilleri ile oturmakta ısrar etti. Bu süreçte çıkan kargaşada kadın, bir milletvekilini zemine ittiği için odada gerginlik iyice tırmandı.
Gana Parlamentosu’nda Ulusal Demokratik Kongre ve Yeni Vatansever Parti arasında yaşanan Meclis Başkanlığı seçimi çatışmaya döndü. İki parti milletvekilleri arasında çıkan arbedeye ordu müdahale etti.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.