SON DAKİKA

Haber Ekspress

Gaziantep Osmanlı Turan Ocakları kardeşlik yemeğine yoğun ilgi

Gaziantep Osmanlı Turan Ocakları kardeşlik yemeğine yoğun ilgi
Bu haber 06 Mayıs 2019 - 12:16 'de eklendi.

Gaziantep Osmanlı Turan Ocakları Genel Başkan yardımcısı ve İl başkanı Orhan Solak Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu na yeniden seçilmesinden sonra Plaket takdim ettikden bir gün sonra bir yemek etkinliği düzenledi. 

Gaziantep Osmanlı Turan Ocakları Teşkilatı tarafından hazırlanan, “Birlik, beraberlik, Kardeşlik” yemeğine yoğun ilgi gösterildi. Osmanlı Turan Ocakları Genel Başkanı Turgut Başdaş, Genel Başkan vekili ve kanaat önderi Nizam Perk, Genel Başkan yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Şahin Çelik, Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Karaman, Genel Başkan Yardımcısı Zeki Başdaş, İl Başkanı Orhan Solak yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Mehmet Berk, Trikotajcılar Oda Başkanı Reşit Durak, Elektrikçiler Oda Başkanı Sadık Keş, Ayakkabıcılar Oda Başkanı M.Emin İnce, Nakliyatçılar Oda Başkanı gibi Zafer Aydıngüler, Şehit ve Gaziler derneği Başkanı Mehmet Yeter gibi şehrin önde gelen STK başkanları katıldı. Diğer yandan çok sayıda iş adamı, kurum temsilcileri, Basın temsilcileri, vatandaş ve gençlerin yoğun ilgisi oldu.

Dualarla başlanan yemek de Gaziantepli tatlıcı Ustası Burhan Eroğlu tarafından hazırlanan Türk Bayrağı şeklindeki tatlıdan sonra konuşmacılardan İl başkanı Orhan Solak ve Genel Başkan yardımcısı Yaşar Karaman misafirlere “Hoş geldiniz” konuşmasını tamamladıktan sonra Teşkilat Başkanı Şahin Çelik Osmanlı Turan Ocakları hakkında bilgi verdi. Şahin Çelik Şunları söyledi;

17. Nisan.2018 de kurulan Osmanlı Turan Ocakları Genel Başkan Turgut Başdaş tarafından kurulmuştur. Böylesine güzel ve kutsal bir hizmeti bize ve ülkemize kazandırdığı için Şükranlarımı sunuyorum. Osmanlı Turan Ocakları Dernekler masasına kayıtlı, devletten ve devlet kurumlarından bağımsız çalışan bir kurumdur. Devletimizin bizlere verdiği izinler doğrultusunda topluma İktisadi ve İçtimai alanda yapılabilecek hertürlü yararlı faaliyet için bu hizmete talip olmuştur. Finans Kaynağını bağış, proje ve üye aidatları ile gönüllülük esasında imece anlayışı ile sağlayan bir sivil toplum kuruluşudur. Osmanlı kültürünü, kardeşlik ruhunu tabana yayarak, kimseyi ötekileştirmeden birlik ve beraberlik şuuru içerisinde toplumu kucaklayan ve “Osmanlı geçmişimiz Turan geleceğimiz” anlayışı ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Yaklaşık 360 kişinin katıldığı yemek de değişik meslek grup da olanların yanı sıra değişik düşüncede olanlarında ilgi göstermesi memnunluk yarattı.

Genel Başkan Turgut Başdaş ın katılımcılara teşekkür konuşmasından sonra yemek sona erdi. Vatandaşların fotoğraf çekimlerinde özellikle Kanaat önderi Nizam Perk le birlikte gözükmek için çabaları gözlerden kaçmadı. Kanaat Önderi Nizam Perk in oda başkanları ile beraber oturup uzunca sohbet etmeleri gözlendi. Gaziantep de ilk defa verilen yemek davetine katılımın bu kadar yüksek olmasından dolayı Genel Başkan yardımcısı Yaşar Karaman ve İl başkanı Orhan Solak “Gaziantep olarak her zaman ilkleri yapan bir şehiriz ilerleyen günlerde Gaziantepli hemşerilerimize ve dava arkadaşlarımıza başka projelerle hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz, İl teşkilatı olarak asla ayrımcılık yapmadan ve din, dil, ırk ayrımı yapmadan nasıl faydalı olabiliriz düşüncesinde hızla büyümeye devam ediyoruz. Yakın zamanda Şahinbey, Şehitkamil, Oğuzeli, Araban gibi ilçelerimizin açılışını da yaparak vatanımıza ve milletimize hayırlı hizmetler yapmak için teşkilatımızı güçlendirmeye devam ediyoruz “ dediler.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa