SON DAKİKA

Haber Ekspress

GAZİANTEP TEKNOFEST’E DAMGA VURDU

GAZİANTEP TEKNOFEST’E DAMGA VURDU
Bu haber 24 Eylül 2021 - 14:58 'de eklendi.

Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST İstanbul) Atatürk Havalimanı’nda sürüyor. Finale kalan projelerin sayısı açısından iki il öne çıkıyor: İstanbul ve Gaziantep…


Şahinbey Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri, Okur Gezer ve Braille Team Takımları finale kaldıkları TEKNOFEST Eğitim Teknolojileri sergi alanında sunumlarını yapmak üzere stantlarını hazırladı. Uzun bir çalışmanın ardından ve binlerce proje içerisinden finale kalan takımlar burada da ellerinden geleni yaparak ilk üçe girmek için mücadele ediyor.
TEKNOFEST’te finale kalan takımların büyük bir çoğunluğunu İstanbul ve Gaziantep’ten olması dikkat çekerken, Gaziantep’te bilim ve teknolojiye olan ilginin ve desteğin etkili olduğu gözlendi.


YAVUZ VE ZAMBAK ÖĞRENCİLERİYLE GURUR DUYUYOR
Hazırladıkları projelerle binlerce proje içerisinden ön rapor sürecindeki elemelerden geçerek, yüzlerce projenin yer aldığı ayrıntı rapor aşamasını da başarıyla geçen Okur Gezer ve Braille Team takımları Eğitim Teknolojileri kategorisinden TEKNOFEST finaline kalan seçkin projeler içine girmeyi başardı.
Bilim ve Sanat Merkezi hocaları Kenan Yavuz ve Beyhan Zambak liderliğinde final mücadelesi verecek olan öğrenciler, başarıyı kucaklayacaklarına inanırken, Yavuz ve Zambak, başarılı öğrencileriyle gurur duyduklarını ifade etti.


İKİ FARKLI PROJE İKİ FARKLI EKİP
Şahinbey Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin hazırladığı ve finale kalan projelerden olan ‘Okur Gezer’ projesi; sadece sınav ve eğitim ortamlarını değil bireysel ve toplumsal olarak bütün hayatımızı etkileyen durumu düzeltmek için okumaktan hoşlanmayan bireylere bir şekilde okuma yaptırmanın yollarını bulmak, okumanın zihinsel ve bilişsel faydalarından yararlanmalarını sağlamayı amaçlıyor.
Bu amacı sağlamak için tasarlanan kutu oyunu, klasik bilgi yarışması ve test çözümü gibi uygulamaların çok ötesinde bir uygulama…
Şahinbey Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin finale kalan bir diğer projesi ise EGES (Ellerimle Görüyorum Ellerimle Sayıyorum) Ritmik sayma projesi… Projede amaçlanan, ilkokul düzeyindeki görme engelli öğrencilerin matematik dersinde amaçlanan ritmik sayma kazanımlarının gerçekleşmesini sağlamak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa