SON DAKİKA

Haber Ekspress

GAZİANTEPLİLER İZMİR de HEDEFE KOŞUYOR

GAZİANTEPLİLER İZMİR de HEDEFE KOŞUYOR
Bu haber 03 Aralık 2021 - 21:58 'de eklendi.

HER ALANDA İKİ SEMBOL ŞEHRİMİZ

Ne demiş usta şair Nazım Kuva – i Milliye Destanında;
Antepliler silahşör olur
Uçan turnayı gözünden,
Koşan tavşanı ard ayağından vururlar.
Ve Arap kısrağının üstünde taze yeşil selvi gibi,
ince uzun dururlar
Antep sıcak, Antep çetin yerdir.
Antepliler silahşör olur.
Antepliler yiğit kişilerdir..

Fransız işgaline karşı direnen ve karşılığında binlerce şehit ve gazi veren, doğduğum şehir olan Gaziantep..
Ülkemiz de Ortadoğu ve Balkanlar da hatta Avrupa da tarihi, kültürü, sanayisi, gastronomi bilimi ve daha bir çok özellikleri ile tanınır.

Babam Ali KARAYILAN’ın mesleği gereği 1993 yılında bir tekstil yatırımı ile geldiği İzmir, geçmişte Yunanlılar tarafından işgal edilmiş ve büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından “ordular ilk hedefimiz Akdeniz”dir komutuyla kurtarılmış bir ilimizdir. Aynı zamanda İzmir, başta doğu güzellikleri, kültürü, turizmi, sosyal ve çağdaş yaşamı ile örnek bir ilimizdir. Aynı tarih ve geçmişi paylaşan iki ilimiz de birçok ortak yanları olmasına rağmen maalesef bugüne kadar elle tutulur, gözle görülür bir dayanışma ve eylem birliği yapılamamıştır. Bunun eksikliğini gören ve İzmir de yaşayan Antepliler biraraya gelerek dayanışma içinde birlikte bir STK çatısı altında, İZMİR GAZİANTEPLİLER KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ olarak kuruluş startını vermişlerdir.
Amaçları, bu iki kentimizin birçok özelliklerini buluşturmak, daha da geniş ölçekli Güneydoğu ve Ege nin birçok yanlarını tanıtmaktır. İlk etapta iş insanı, kültür ve hizmet sektöründe yer alan bir çok Gaziantepli çalışanları ile düğmeye basmışlardır.
Görebildiğim ilk isimler; Babam Ali KARAYILAN, İş İnsanları Sn. Deniz AVŞAR, Sn. Mecit BOZGEYİK, Sn. Veli KAPLAN, Sn. Şule ERDEM, Mali Müşavir Sn. Sercan KARACALAR ve Sn. Hasan BOZGEYİK..

Bu vesile ile çıktıkları bu yolda hemşehrilerime şahsım adına başarılar diler mesleğim, işim olan yazılı ve görsel medya da katkı anlamında yanlarında olduğumu belirtmek isterim.
Bütün bunları temenni ederken yazımı, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ün, Gaziantepliler ile ilgili söylediği bir sözle yanı sıra Aile Büyüğüğümüz Büyük Amcam Molla Mehmet KARAYILAN ve Antep üzerine söylenen bir dörtlükle seslenmek isterim.
Atatürk diyor ki; “ben Gaziantep’i bir defa gördüm. Şehri ve insanlarını o kadar sevdim ki, eğer insanların doğmak istediği yer kendi elinde olsaydı ben mutlaka Gaziantepli doğardım.”

Karayılan Dörtlüğü (Türkü – Ağıt- Anonim) ;
Karayılan der ki, harbe oturak
Nerde düşman varsa orda bitirek
Fransız adını bütün batırak
Vurun! Antepliler namus günüdür..

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa