SON DAKİKA

Haber Ekspress

Gelecek Partisi Genel Merkez sivil toplum ve Halkla ilişkiler Başkan Yardımcısı Oğuz Şalvız’dan Açıklama( Özel Haber)

Gelecek Partisi Genel Merkez sivil toplum ve Halkla ilişkiler Başkan Yardımcısı Oğuz Şalvız’dan Açıklama( Özel Haber)
Bu haber 07 Nisan 2020 - 21:17 'de eklendi.

Gelecek Partisi Genel Merkez sivil toplum ve Halkla ilişkiler başkan yardımcısı Oğuz Şalvız, hemşireler ve yardımcı sağlık personellerinin COVİD 19’la mücadele sürecinde unutulduğunu söyleyerek,başta hemşireler ve yardımcı sağlık personelleri olmadan, bu sistemi tek başına yürütmenin imkânsız olduğunu söyledi.

İçinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte, dünyanın birçok ülkesinde hemşirelerin öneminden yazılı ve görsel basında bahsedilirken Türkiye’de şu anda, OECD ülkeleri ve Avrupa’ da, hasta başına düşen hemşire sayısında maalesef sonuncu sıradayız diyen Şalvız, “Maske yok diye endişe edenler, test kiti yok diye paniğe kapılanlar, solunum cihazı yeter mi diye soranlar, acaba hemşire sayımız yeterli mi diye düşünüyorlar mı? Tabii bunun yanında, diğer yardımcı sağlık personellerini de es geçmemek gerekiyor. Anestezi Teknikerleri, Ebeler, Röntgen ve Laboratuar Teknisyenleri, ATT ler ve sağlık kuruluşlarında çalışan temizlik personelleri, büyük bir özveri ile ailelerini ikinci plana atarak, canla başla hizmet vermek, hastaların hayata tutunmalarını sağlamak için mücadele ediyorlar.Tüm sağlık kuruluşlarımızda görev yapan hekimlerimiz, tabii ki sağlık hizmetlerinin vazgeçilmez mihenk taşlarıdır, ancak, başta Hemşireler ve yardımcı sağlık personelleri olmadan, bu sistemi tek başlarına yürütmeleri de bir o kadar imkânsızdır. Kaldı ki, son günlerde, onlar da bunun mesajını defaten vermeye çalışıyorlar.Bu kutsal çabaları için kendilerine, sonsuz şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

SADECE ALKIŞ YETMEZ

Sözlerine devam eden Başkan Şalvız, “Bugünlerde, sosyal medyada, Sağlık çalışanlarının otele alınmadığı, yaşadığı apartman girişine yazı asılarak rencide edildiği, toplu taşıma araçlarından indirildiği gibi üzücü haberler paylaşılıyor. Unutmayalım ki hastane ve yoğun bakım demek sadece hekim, solunum cihazı, test kiti, maske demek değildir.Hemşire demektir, yardımcı sağlık personeli demektir.

Bugünlerde, COVID-19 ile mücadele eden dünyanın birçok ülkesi, hastanelere giremeyen ve yoğun bakımda tedavi gören, eşi, çocuğu, kardeşi, annesi, babasına ulaşamayan çaresiz insanların yerine, o hastaların saçlarını okşayan, ellerini sıkı sıkı kavrayıp güç veren, bu yüreği çok büyük hemşireleri konuşuyor.İşte bu yüzden, tüm sağlık çalışanlarımızı, sadece alkışla değil, özellikle bu zorlu süreçte haklarının fazlasıyla verilmesi ile onore etmeliyiz” dedi.

Hemşirelerimiz ve yardımcı sağlık personellerimizi bu zorlu süreçte, gösterdiği insanüstü özverili çabayı takdir ettiğini söyleyen Şalvız, “GELECEK PARTİSİ ve bir sağlık çalışanı olarak, bir kez daha şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa