SON DAKİKA

Haber Ekspress

Genç Yönetmen Mehmet Ayaz Secgil ” Hayat Birlikte Güzel” Kısa Filmi İle Ödüllere Doymuyor ( Özel Haber)

Genç Yönetmen Mehmet Ayaz Secgil ” Hayat Birlikte Güzel” Kısa Filmi İle Ödüllere Doymuyor ( Özel Haber)
Bu haber 14 Mayıs 2020 - 15:10 'de eklendi.

Umut Uçar- İstanbul Beykent Üniversitesi’nin haberine göre Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi genç ve başarılı yönetmen Mehmet Ayaz Secgil ” Hayat Birlikte Güzel’‘ isimli kısa filmi ile ulusal ve uluslararası film festivallerindeki başarısını sürdürmeye devam ediyor.

Yeşilçam sinemasının ustaları anısına, yine Yeşilçam’ın ustalarıyla çekilen ”Hayat Birlikte Güzel” filmi, ülkemizde ve farklı uluslararası kısa film yarışmalarında ödüle doymuyor!

Mehmet Ayaz Secgil’in yönetmenliğinde çekilen filmin başrollerini ise İlyas Salman, Ahmet Arıman, Ergun Sözen gibi Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinin üstlendiği filmde, aşk ve aile bağlarının önemi, komedi üslubuyla anlatılıyor.

PORTEKİZ’DEN HİNDİSTAN’A, TÜRKİYE’DEN NİJERYA’YA

4. Ulusal Palandöken Ödül Töreninde ”Yılın Kısa Filmi” olarak seçilen film, Real Time International Film Festivalinde (Nijerya) ”En Komik Film” ödülüne layık görülürken, ”Official Selection” kategorisinde yer aldı. Film ayrıca, First-time Filmmaker Sessions’da ve Lisbon Film Rendezvous ile Kiarostami Film Festival ve Jharkhand International Film Festival & Awards de ”Official Selection” kategorisinde yer aldı.

USTA OYUNCULAR ROL ALDI

Yeşilçam oyuncularına projeyi anlatarak çalışmalara başladığını belirten Secgil, ”İlyas Salman, Ahmet Arıman, Şükran Çağman ve Hababam Sınıfı’nın yardımcı yönetmeni ve oyuncusu olan Ergun Sözen gibi isimlerle görüştüm. Projeyi beğendiler ve destek oldular. Ayrıca genç oyuncu kadromuzdan da, Doğukan Nazif Soykök, Özüm Çakır, Ahmet Çakar, Kadir Çelik gibi yetenekli arkadaşlarım bu usta oyuncularımıza eşlik etti.” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl filmin çekim ve post prodüksiyon çalışmalarının tamamlandığını belirten Secgil, birkaç ay önce festival yolculuklarına başladıklarını belirterek, koronavirüs nedeniyle bazı festivallerin ertelendiğini, filmin ayrıca festival sürecinde yeni olduğunu ve yolculuğunun daha uzun süreceğini ifade etti.

Filmin, Ekim ayında Hindistan’da yapılacak olan bir film festivalinde gösterileceğini ve kendisinin de katılım için özel davet aldığını söyleyen Secgil, ‘‘Bu festivale de mutlaka katılmak istiyorum.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa