SON DAKİKA

Haber Ekspress

Gezi’de kritik karar: Protestoculara tazminat

Anayasa Mahkemesi, Gezi olaylarının 5. yıldönümünde çok önemli 4 ayrı karara imza attı.

Gezi’de kritik karar: Protestoculara tazminat
Bu haber 04 Temmuz 2018 - 15:33 'de eklendi.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre; Kahramanmaraş’ta Gezi Parkı protestosu ve yürüyüşüne katıldığı için hakkında 1 yıl 6 ay hapis cezası verilen 2 kişiyle ilgili Anayasa’daki ‘’Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının ihlal edilmesi” gerekçesiyle 3’er bin lira tazminat ödenmesi benimsendi.

AYM, aynı olaylarda polisten şiddet gördükten sonra dava açan ancak ‘kovuşturmaya yer olmadığı’ yanıtıyla karşılaşan bir vatandaşa ise 20 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi. AYM kararında, polis şiddetinin ‘’ İnsan haysiyetiyle bağdaşmayan muamele yasağının ihlali” olduğu vurgulandı.

AYM karında, Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan için yapılan anma ve protesto gösterilerine katılan vatandaşlar için verilen cezaların ve polis müdahalesinin de ‘’Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı ile, vatandaşa kötü muamele yasağının ihlali” olduğu vurgulandı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa