SON DAKİKA

Haber Ekspress

Giresun’da teröristler ile sıcak çatışma: Bir asker şehit

Giresun’un Güce ilçesinde güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada bir asker şehit oldu.

Giresun’da teröristler ile sıcak çatışma: Bir asker şehit
Bu haber 09 Temmuz 2018 - 14:54 'de eklendi.

İlçe kırsalında arama tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçleri, bu sabah Kavaklıbel mevkisinde bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile karşılaştı. Çıkan çatışmada bir asker ağır yaralanırken, örgüt mensupları ormanlık alana kaçtı. Yaralı asker, Güce Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından helikopter ambulans ile Tirebolu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralı asker, kurtarılamayarak şehit oldu. Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları da hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

İSTİRAHATTAYKEN ATEŞ ETMİŞLER

Giresun’un Güce ilçesinde, PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Cevizci ve bağlı olduğu time, kırsaldaki operasyon sırasında istirahattayken PKK’lı teröristlerce ateş edildiği ortaya çıktı. Cevizci ve timde yer alan diğer askerlerin anında karşılık vermesi üzerine çatışma yaşandığı öğrenildi.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Bu arada, çatışmanın ardından bölgeye takviye birlikler sevk edilirken, sarp ve ormanlık alandan kaçan teröristlerin bulunup, etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyonların sürdüğü bildirildi.

VATANDAŞLAR HASTANEYE AKIN ETTİ

Öte yandan, çatışmada yaralı asker olduğunu duyan vatandaşlar kan vermek için Tirebolu Devlet Hastanesi’ne akın etti. Jandarma Uzman Çavuş Ali Cevizci’nin şehit olduğu haberi üzerine ilçedeki hastaneye dev Türk bayrağı asılırken, çok sayıda güvenlik görevlisi de hastane önüne geldi.

BİR BUÇUK AY ÖNCE BABA OLMUŞ

Şehit Uzman Çavuş Ali Cevizci’nin acı haberi, memleketi Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Yukarı Çiğil Mahallesi’nde yaşayan annesi Fadime Cevizci’ye askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin babası Mehmet Cevizci’nin, bu sırada, Konya Numune Hastanesi’nde belinden ameliyat olan babası Ömer Cevizci’nin yanında refakatçi olarak kaldığı belirtildi.

Şehidin eşi Sümeyye Cevizci’nin ise acı haberi Giresun’da aldığı öğrenildi. Şehit Ali Cevizci’nin, 3 yıllık uzman çavuş olduğu, 1,5 ay önce de ‘Mehmet Akif’ isimli oğlunun dünyaya geldiği öğrenildi.

 

SÖZCÜ

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa