SON DAKİKA

Haber Ekspress

GÜZELCE MODERN MEYDANI İLE FARK YARATIYOR

GÜZELCE MODERN MEYDANI İLE FARK YARATIYOR
Bu haber 27 Şubat 2019 - 13:49 'de eklendi.

Büyükçekmece’nin en güzel mahallelerinden olan Güzelce’de Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapılan meydan düzenlemesi mahallenin çehresini değiştirdi.

Büyükçekmece için ömürlük yol, cadde ve meydanları hayata geçiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçenin tarihi öneme sahip köklü mahallelerinden biri olan Güzelce meydanını baştan aşağı yeniledi. Bölge esnafı ve Güzelce sakinleri tarafından da büyük beğeni toplayan meydan düzenlemesi, modern şehirciliğin pek çok özelliğini de bünyesinde barındırıyor.

Vatandaş istedi, Başkan Akgün yaptı

Denetimleri sırasında Güzelceli vatandaşların istek ve önerilerini göz ardı etmeyen Başkan Akgün, Güzelce’nin tarihine yakışacak ömürlük meydan projesini başlatmış, çalışmalar için ekibine talimat vermişti. Meydan yapım çalışmaları devam ederken sık sık denetimlerde bulunan Başkan Akgün, projeyi vatandaşların ve bölge esnafının ihtiyaçlarına göre şekillendirmişti. Meydan yenileme çalışmaları sırasında Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yol, kaldırım, tretuvar çalışmaları, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından peyzaj çalışmaları gerçekleştirildi. Modern aydınlatma çalışmaları da yapılan meydanda, büyük bir süs havuzu yer alıyor. Güzelce Meydanında en dikkat çeken detayıysa Gazi Mustafa Kemal Atatürk heykelinin meydanın en özel köşesinde konumlandırılması oldu.

Mahallemiz yeni bir çehreye kavuştu

Meydan yenileme çalışmalarının hem bölge halkı ve esnafın rahatlığı, hem de Güzelce trafiğinin düzene girmesi açısından önem taşıdığını vurgulayan Başkan Akgün; “Güzelce mahallemiz Büyükçekmece’nin en eski ve köklü yerleşim yerlerinden biri. Mahalle denize kıyısı ve yazlıkları sayesinde özellikle yaz aylarında nüfusu artan bir bölgede. Güzelce’nin tarihi dokusunu koruyarak yaptığımız meydan çalışması sayesinde mahallemiz yeni bir çehreye kavuştu. Güzelce Meydanı tüm Büyükçekmecemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa