SON DAKİKA

Haber Ekspress

Hak Hukuk Adalet Platformu amaç ve hedefleri

Hak Hukuk Adalet Platformu amaç ve hedefleri
Bu haber 04 Mayıs 2024 - 21:20 'de eklendi.

Hak Hukuk Adalet Platformu Basın Yayın yönetmi içerisinde yer alan Neslihan KARAYILAN, Platformun amaç ve hedeflerini anlattı,

Hak Hukuk Adalet platformunda neden örgütlenmeliyiz !

1.

Teslimiyete , uzlaşıya karşı mücadele ve doğru stratejik önderlik.

Emperyalizme , Faşizme ve her türden gericiliğe karşı siyasal mücadele belirleyici olan , kişilerin “kimlikleri” değildir, Hak Hukuk Adalet kavgasının programatik muhtevası ve kadroların programatik fikirleri pratikte uygulaması ve süreci ileri götürmesi ölçütüdür önderlik…

Doğru bir stratejik önderlik ve programatik düşünce siyasetiyle başarabiliriz…

Doğru kadro siyaseti ve stratejik önderlik…

Yoksulluğun , gericiliğin ve postmodern ahlaki çürümüşlüğün kol gezdiği ve hakim olduğu bir süreçte, siyasal bilinci ve somut pratiği esas almalıdır.

Kitle örgütlenmesinde başarı , halkın eseridir. Hareketimizin kadroları kitlelerin temel ihtiyaçlarını ve gereksinimlerini dikkate almalı ve bu doğrultuda programatik fikirleri ortaya somut olarak koymalıdır.

Bıkmadan usanmadan kitlelerden öğrenmeli ve kitlelerin sesini dinlemeliyiz. Kitlelerin temel ihtiyaçlarını bilince çıkarmalı ve programatik düşünceler oluşturmalıyız.

Emperyalist kuşatmışlığın , Emperyalizme bağımlı sermayenin sömürüsünün ve faşist gerici işbirlikçilerin baskısı ve saldırısı altında ezilen halkımızın ciddi bir alternatif düşünceye ve bir örgütlenmeye ihtiyaç duyduğu açıktır.

Ana muhalefet partisi başta olmak üzere , muhalefet hareketlerinin bir çoğu , halkın gerçek sorunlarına cevap verebilecek bir siyasete ve kadrolara sahip değildir.

22 yıldır süregelen tarihe , mevcut korkunç baskı gerçeğine ve bu tür bir baskıya doğrudan maruz kalan insanların deneyimine gereken ağırlık verilmesi gerekirken, eğer amaç gerçekten baskıyı ortadan kaldırmak ve kökünü kazımaksa, bu durumda muhalefet için fikir ve önerilerinin değerlendirilmesinde gereken standart şu olmalıdır: Nesnel gerçeklik.

Toplumsal muhalefet sorunların temeline yönelik doğru çözümlemeleri koymamakta ve sınıf uzlaşısını izlemektedir.

Özellikle de Halkımızın karşı karşıya olduğu sorunun (veya baskı biçiminin) doğasının ne olduğu, bunun kaynağı ve nedeninin ne olduğu, bunun temel problemle (bütün sistem ile) nasıl bir ilişkisi olduğudur. Gerçek çözüme ulaşmak için daha özel olan ve temel olan arasındaki ilişkinin nasıl doğru bir şekilde ele alınacağı meselesidir.

Dolayısıyla Hakim sınıflar ile güdülen işbirliği siyasetinin gerçek çözümün adresi olmadığını görmek zorundayız.

Ana muhalefet partisinin yönetici ve kadrolarının bir çoğu , sorunun kaynağı sınıflarla işbirliği siyaseti ve pragmatik konsensüsü esas almıştır.

İktidarda olan ve sömürünün temsilcisi sadece Akp iktidarı değildir. Akp’yi iktidara taşıyan temel güç Beşli çete dediğimiz kan emici sınıflar ve işbirlikçileridir.

Kan emici sınıflara , beşli çeteye ve işbirlikçilerine karşı mücadele nesnel gerçekliktir.

Değişim adıyla çıkartılan rüzgar özü itibari ile beşli çeteye teslimiyettir. Bu revizyonist değişime destek sermaye siyasetine farkında olmadan teslimiyeti geliştirir.

Hakim sınıflar ile sınıf uzlaşısına giren ,hareket eden örgütlenmeler ve bireyler halkımızın acılarına ortak olanlardır.

🔥Örgütlenmede esas alacağımız …

Hangi programların ve fikirlerin ele alınıp harekete geçilmesi gerektiği ve hangi önderliğin takip edileceğine karar verilmesinde uygulanması gereken standart budur.

Halkın yanında , sömürünün karşısında durmak!

🔥Hak Hukuk Adalet platformu umutsuzların umududur.

Mesele çok basit , bu sömürü düzeninden kurtulmamız , kökten farklı bir demokratik düzenle değiştirmemiz gerekiyor.

Baskı , yağma , yıkım ve rant düzeni sonuna kadar sürmeyecektir . Bu sistemin sürmemesi için zorunlukta yoktur.

Bu düzeni hep birlikte değiştirebiliriz. Bu düzeni değiştirebilecek kadro siyasetine ve programatik düşüncelere sahibiz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa