SON DAKİKA

Haber Ekspress

Halk için proje mi, siyaset mi kazanacak?

Halk için proje mi, siyaset mi kazanacak?
Bu haber 01 Temmuz 2019 - 18:38 'de eklendi.

Kent Çevresi Tarımın geliştirilmesi için İBB Koordinasyonu ile; CHP’li Büyükçekmece, MHP’li Silivri ve Ak Parti Çatalca Belediyesi’nin ortak bir projeye imza atması gündemde.

Kent Çevresi Tarımın geliştirilmesi için İBB Koordinasyonu ile; CHP’li Büyükçekmece, MHP’li Silivri ve Ak Parti Çatalca Belediyesi’nin ortak bir projeye imza atması gündemde.

Türkiye’de son yıllarda tarımsal ürünlerde ortaya çıkan sorunlar giderek büyürken,  yerel yönetimlerde bu sorunlara çözüm bulabilmek için kafa yormaya ve projeler geliştirmeye başladı.   Hükümetin Tarım Sit Alanları kanununu çıkartması ve Kent Çevresi Tarımın geliştirilmesi için ortaya konan çabalar bunlardan  dikkat çekenleri.  Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’de, Özcan Işıklar döneminde Silivri’de tarım konusunda başlatılan çalışmalar ve Tarım Sit Alanı projelerine atıfta bulunarak, İstanbul’da kent çevresi tarımın geliştirilmesi ve İstanbul halkına ucuz ve sağlıklı tarım ürünleri sunulması için; İBB Koordinasyonunda; Büyükçekmece, Silivri ve Çatalca belediyeleri olarak ortak bir çalışmaya imza atmalarının gündemde olduğunu belirterek, ‘Bakalım üç ayrı partiden üç belediye bu projeyi gerçekleştirebilecek mi? Halk için projemi kazanacak, siyaset mi kazanacak mı?” dedi.

Tarım Müdürlükleri kuruluyor

Akgün’ün Büyükçekmece Belediye Meclisi’nde konuya ilişkin konuşması özetle şu şekilde.

Yapılaşma olmayan su toplama havzalarında; İstanbul üç ilçesi; silivri, çatalca, büyükçekmece üç belediye birlikte, İBB Başkanımızın da  koordinesinde, İstanbul’unbatısında tarım alanlarının  Özcan Işıklar arkadaşımızın Silivri Belediye Başkanı iken başlatmış olduğu Tarım Sit Alanlarına dönüştürülmesi,  içerisinde;  hayvancılık ta olabilecek ama öncelikle; tarım alanlarını korumak, sağlıklı ve ucuz ürünler üretilmesini sağlamak için belediyelerde Tarım müdürlükleri kuruyoruz.

Başkanlar ile kısmen görüştüm

Üç belediye beraber çalışacağız. Birisi MHP’li biris iAk Partili biri CHP’li .. Siyaset mi, halka hizmet mi. İki belediye başkanımızı da ziyaret ettim Silivri’de Çatalca belediye başanımızdır. Bu konuları kısmen görüştük. Bir nezaket ziyaretiydi. İstanbul batısında, İstanbul halkının, bölge halkını çok yakından ilgilendiren, tarım arazilerinin korunması, aktif hale getirilmesi, üretimin bilimin ışığında geliştirilmesi, aile mutfağına ve İstanbul halkına  büyük katkısı olacaklar.

Ankara  ile görüşeceğiz. Özcan Işıklar arkadaşımızın hazırladığı çalışmanın Tarım Sit Alanları yasasının çıkması..  İstanbul halkına ucuz  ürünler sağlamak için çalışacağız. Ucuz gıda, sağlıklı gıda peşinde olan halkımız bunu da yakından takip edecektir.  Kuracağımız kooperatifler vasıtasıyla üreticiden halka satışını sağlamaya çalışacağız. İnşallah hem merkezi hükümet, hem ilçe belediyeleri, hem de İBB Başkanlığımız koordinasyonuyla inşallah. örnek bir projeye imza atacağız.

kaynak: durumgazetesi.com.tr
Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa