SON DAKİKA

Haber Ekspress

HALKIN ADAMI HALKIN YANINDA

Büyükçekmece halkı tarafından çok sevilen eski Kaymakam, şimdiki Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, Aydın’da da gönülleri fethetti.

HALKIN ADAMI HALKIN YANINDA
Bu haber 06 Aralık 2018 - 9:54 'de eklendi.

ÇED RAPORU SONUCU BEKLENECEK

Aydın’ın Efeler ilçesinde yapılması planlanan jeotermal enerji santralinin arazisinin çitle çevrilmesine 3 gündür tepki gösteren vatandaşlar, Vali Yardımcısı Arat’ın Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu sonuçlanıncaya kadar firmanın çalışma yapmayacağı sözünü vermesinin ardından alandan ayrıldı.

ARAT: YASALAR NE DİYORSA O OLUR

Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, Kızılcaköy Mahallesi sınırları içerisinde santralin kurulacağı alanın firma tarafından çitle çevrilmesine karşı 3 gündür eylem yapan mahalleliyi ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi. Arat, firmanın kendisine ait olan arazinin etrafını çevirmesinin olağan olduğunu, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun onaylanmadan herhangi bir çalışma yapılamayacağını söyledi. Arat konuşmasının devamında, “İzinlerini çıkarır sürecini tamamlarsa, ilgili merciler izin verirse işini yapar. Yasalar ne diyorsa o çerçevede hareket edeceğiz. Tek taraflı yanlış bilgilendirme yok. Onlar başvurularını yapmışlar. Süreç devam ediyor. İzinlerini almadan bu işi yapamazlar. Buna biz izin vermeyiz. Henüz ÇED raporu çıkmamış. Şu aşamada kimsenin yapacağı kanunsuzluğa izin vermeyiz. Ortada çok yalan var. Doğrusunu öğrenmek isteyen herkese biz anlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞME 4 SAAT SÜRDÜ

Yaklaşık 4 saat süren görüşmenin ardından Arat, ilgili firma yetkililerinin araziden ayrılacağını ve ÇED raporu sonucuna kadar herhangi bir çalışma yapılmayacağı sözünü vermesinin ardından vatandaşlar alanı terk etti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa