SON DAKİKA

Haber Ekspress

HANGİ MEVZUATA GÖRE YAPI RUHSATI VERİLDİ?

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Beylikdüzü eski Belediye Başkanı AK Parti’li Yusuf Uzun’un babası Hasan Uzun’a kıyak mı yaptı?

HANGİ MEVZUATA GÖRE YAPI RUHSATI VERİLDİ?
Bu haber 02 Kasım 2018 - 16:35 'de eklendi.

İBB HARİTASINDA ‘354 PARSEL’ GÖRÜNÜYOR

Beylikdüzü eski Belediye Başkanı AK Parti’li Yusuf Uzun’un babası Hasan Uzun’a ait arsa İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) haritasında ‘354 parsel’ olarak görünmekte. Büyükçekmece Belediyesi’nin haritasında ise 308 ada 4 parsel olarak görünüyor olup, ‘354 nolu parselin terk ve ihdasından oluşmuştur’ açıklaması yer alıyor.

PARSEL, ONAMA SINIRINDAN ÇIKARILAN ALANDA KALIYOR

İnşaata asılan tabelaya göre; İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Mimarsinan Merkez Mahallesi, 308 ada 4 nolu parselde 16.06.2018 tarih 17/610 no ile yapı ruhsatı düzenlenmiş olduğu görülüyor.

İnşaat yapılacak parselin bulunduğu bölgenin üst ölçekli 15.02.2013 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli Mimarsinan Merkez ve Batıköy Mahalleleri Nazım İmar Planının İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 11.09.2014 tarih ve 1305 sayılı kararı doğrultusunda “E-5 kuzeyinde kalan kısmın plan onama sınırı dışına çıkarılması” ve bu alanda “Şehir Plânlama Müdürlüğü tarafından yeniden 1/5000 ölçekli plan çalışması yapılması” şeklinde karar alınmıştır. Alınan bu karar gereği haberimize konu olan parsel de onama sınırından çıkarılan alanda kalmaktadır.

HANGİ MEVZUATA GÖRE YAPI RUHSATI VERİLDİ?

20.05.2018 tarihli İstanbul İmar Yönetmeliğinin “MADDE 5 – (2) Alt kademe planların, üst kademe planların kesinleştiği tarihten itibaren en geç bir yıl içinde ilgili idarece üst kademe planlara uygun hale getirilmesi zorunludur. Aksi halde, üst kademe planları onaylayan kurum ve kuruluşlar, alt kademe planları en geç altı ay içinde üst kademe planlara uygun hale getirir ve resen onaylar. Alt kademe planlarla üst kademe planlar arasındaki uyumsuzluğun giderilmesine ilişkin on sekiz aylık süre içindeki yeni yapı ruhsatı başvuruları, yürürlükte olan uygulama imar planına göre sonuçlandırılır. Bu sürenin dolduğu tarihe kadar alt kademe planlar ile üst kademe planlar birbirleriyle uyumlu hale getirilmemişse, planlar birbiriyle uyumlu hale getirilinceye kadar bu alanlarda yeni yapı ruhsatı düzenlenmez” hükmü uyarınca inşaatı devam eden yerde geçerli 1/1000 ölçekli imar planı (alt kademe) var. Ancak 1/5000 ölçekli nazım imar planının (üst kademe) olmaması nedeniyle İstanbul imar yönetmeliğinin Madde 5 (2) hükmü uyarınca Büyükçekmece Belediyesi yapı ruhsatı vermemesi gereken yere hangi mevzuat hükümlerine veya yoruma göre Yapı Ruhsatı vermiştir?

YAPI DENETİM FİRMASININ YETKİLİSİ BİZİMLE GÖRÜŞMEDİ

Konuyla ilgili Optima Yapı Denetim Limited Şirketi’ni arayarak bahse konu parselle ilgili soru sormak istediğimizi ifade etik ancak telefona çıkan şahıs kendisinin konuya vakıf olmadığını ifade ederek şirket yetkilisi Ebru Baltacıoğlu’nun telefon numarasını verdi. Cep telefonundan ulaştığımız Baltacıoğlu, “Haber Ekspress gazetesinden arıyoruz, müsait misiniz” şeklindeki sorumuza sert bir şekilde, “Hayır müsait değilim, bir daha da aramayın, görüşmek istemiyorum” diye cevap verdi. İnternet sitesi bulunmayan şirketin pek çok kez adres değişikliği yaptığı bilgisine ulaşıldı.

 

Haber Ekspress – Özel Haber

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa