SON DAKİKA

Haber Ekspress

HDP ve GÜÇBİRLİĞİ ÜZERİNE  

HDP ve GÜÇBİRLİĞİ ÜZERİNE  
Bu haber 20 Ocak 2019 - 13:45 'de eklendi.
BAKİ ÇİFÇİ

Üstüne üstüne gelirler. İşine, aşına el uzatırlar. Ya sabır çekersin. Özgürlüklerine, onuruna, namusuna, musallat olurlar, dilini, kimliğini, inancını, aydiyetini inkar ederler. Hem varsın, hem yoksundur. Hem vatandaşsındır, hem de vatan haini. Yanı araftasındır, ne o tarafta ne bu tarafta.

Çırpınırsın, çare bırakmazlar. Elbette kendilerince senden istenen çare, “..gocuklu celep kaldırınca sopasını sürüye katılıverirsin  hemen ve âdeta mağrur, koşarsın salhaneye” misali teslim ol, biat et, boyun eğ kapısını gösterirler. Eğmezsen başını;  “Nankör hain, hem bu bu memleketin ekmeğini yer, hem de  hainlik edersin ha”  Eşkıya, şaki, anarşist, terörist…  Bunların kökünü kazımak lazım. Kuyulara dolduralım , yok yok sallandıralım, en iyisi gaz odaları paklar bunları… soyunu sopunu kurutalım…  Bunların en iyisi ölü olandır…”

Doğuda bir sıkıntı olsa suç hep şaki Kürtlerindir. Batıda bir sorun olsa potansiyel  suçlu  komünistlerdendir.   Sorun ya Alevi kızılbaşlar dan yada garyımüslim azınlıklardandır. Kısaca sistem  baskı sömürü ve zulmünü sürdürmenin en kolay yolunu bulmuştur. Bu kesimlerden bir sıkıntı gelmese bile, devletin derin güçlerince özel olarak tertiplenen kışkırtmaları uygulamaya sokuyordu sonunda. Maraş’da, Çorum’da, Sivas’da…anladınız siz onu. “Our kids managed to” misali.

Eğemen ulus ve din sahipleri kendi aydiyetinde ki yoksul halkı ve inanç sahiplerini de suçlarının tarafı yapıp, “biz vatanı, milleti, dini, bayrağı korumazsak vay halinize” korkusu pompalıyordu ha bire. Yani “ ver mehteri, ver mehteri hali..”

Dahası savaş, kıtlık, sürgün, anlaşmalar yoluyla  yurtlarından göç etmek zorunda bırakılmış halklara “burası sizin son vatanınız” algısıyla egemen  sınıfın devlet düzenine mecbur bırakan milliyetçi, ırkçı  ideolojinin parçasına dönüştürmek için zaman ve şartlara uygun sanoryalar uygulanıyordu.

Hiç rahat yoktu anlayacağınız. Ola ki, 117. Yaş gününü kutladığımız büyük ozan Nazım Hikmet’in dediği gibi “…Vakit erişip, gayrık yater…” dendiği zamanlarda da darbeler den derbe beğendirirlerdi. Demokrasiyi, vatanı kurtaran kahramanlar boy boy, soy soy arzı endam ederlerdi. İdamlar, kaybetmeler, zindanlar, sürgünler bize, talan soygun yağma ganimet efendilere, ehli müslim’e tesbih çek otur aşağı. Şükür ya Allah. Kurtarılan, korunan yağmalanan mülk ve servetti asıl, ötesi hikaye.

Ançaak, 17 yıldın beri bir şey oldu. “ağzı dualı, abdestli, namazlı” zannedilenler iktidara gelince daha bir yavuz çıktılar eskisinden. Allah kelamıyla tek adam reji kurmak bunlara kısmet oldu. Demokrasi(!) treninden inip herkesi, her şeyi teslim almaya meylettiler. Devletin en büyük özelleştirmesini yapıp en borçlu ülke haline dönüştürdüler vatanı. Kuru soğana muhtaç edip zam-  zulmün kol gezdiği diyar yaptılar ya, eğer izin verirse Amerika ve Rusya ezip geçerler Suriye yi baştan aşağı.

Yok, başkaca çareleri zahar ki çırpınıp dururlar “fetih” destanları yazmaya. İpe tesbih dizer gibi ölüleri saymaya. Başka nasıl saklanır bunca kriz ve yağma, en son tank  fabrikası da gitti Katarlı Emire.

Durum, vaziyet kaderimize yazılmış kara yazgımı ki? Demokrasicilik oyunu niyetine bir yerel seçimde daha sandığı koyarlar ömrümüze. Şimdiden ayyuka çıktı hile ve şerriye. Eşitsiz bir yarışta çıkar mı ki demokratik irade? AKP, MHP, CHP, İYİ parti bir olurlar sarılırlar rejime, bakma ağız dalaşıdır sürer gider karşılıklı efelenme, mesele çorap örmektir HDP’gillerin başına.

HDP ne yapsın ne etsin, olsa da memleketin üçüncü büyük partisi, hepsi bir olurlar çullanırlar üstüne. “Vallahi billahi biz ortak vatanı savunuruz. Demokratik siyaset deriz. Eşit temsiliyet isteriz, ekmeği işçi emekçi paylaşalım kardeşçe. Dile, dine, inança, kimliğe olmasın yasak, dağ, taş, kurt, börtü böcek, yılan çıyan yer yüzü ortak vatan, Ağlamasın analar, ‘bulutlar adam öldürmesin, şekerde yiye bilsin çocuklar.”Desede; terörist, hain, bölücü, adı çıkmış dokuza inmez sekize.  doldururlar zindana, devlet sopası inmez sırtında, teslim olmazlar bir türlü inadına. Bir de türkü tuttururlar zindanları deler üstüne; “Yüksek dağlarında karanfiller, güller Başeğmez yiğitler, omuzlar üstünde” . “korkma bağır, olmadı hızır’ı çağır, hızır senin kalbindedir sen hızırsın be güzelim…”

Karar almış HDP:  “ Demokrasiden yana olan bütün güçleri ön şartsız AKP-MHP ittifakını ve tek adam rejimini geriletmek için iş ve güç birliği yapmaya…”

İyi, güzel has da sen ötekisin be kardeş! Berikiler senin adın üzerinden kara propagandalar yürütürken,    2,5 lik Sadet kadar  kabulün var mı ki? Sana terörist yafta lığından yarış edenler; “Gel gizli gizli kimseler görmeden canım gel gizli gizli ver oyu bana git gizli gizli!” haberi mi gönderdiler yoksa? “Anayasaya aykırı ama  EVET diyeceğiz.” Diyenlerin adını birlikte anmaktan vebalı gibi kaçınanlarla, demokratik temsiliyet için güç birliği nasıl olacak diye sormadan edemiyor insan!

Batı illerinde büyükşehir ve kimi ilçe belediye başkanlıklarında iddianız olmaya bilir. Ama belediye meclislerine HDP en güçlü şekilde girmelidir. Ranta ve yağmaya “ihanet”derecesinde açık haldeki kentsel ranttan milyonlarca emekçinin hak ve hukunu savunmak, sistemin rantiyeci yerel meclislerini aynen Büyük Millet Meclis’inde olduğu gibi ezilenlerin lehine  muhalif olmak, HDP nin batıdaki  var sebebi olmalıdır bence. Aksi halde HDP oylarını düzen partileri içinde eritmek olur ki vebali de, tarihi sorumluğu da ağırdır. Bencileyin uyaralım dedik herkese.

Hakkını teslim etmeliyiz ki; HDP,  özellikle büyük kitlesini oluşturan Kürt halkının birlikte demokratik bir gelecek kurma iradesidir. Yasa dışı güçlerin silahlı eylemlerinin önünü kesme seçeneğidir. Demokratik siyasetin ve normalleşmenin sigortasıdır. Çünkü; bu eşitsiz baskıcı sistemin en muhalifleri  çıkıyor; inat ve ısrarla devletin anayasa ve yasalarına uygun parti kuruyor, seçimlere giriyor, seçme seçilme, demokratik temsiliyet hakkının meşruiyetini sağlamaya çalışıyorsa, altı milyon oy alıyorsa neden bölücü yaftası yapıştırışın anlayan var mı? HDP’yi bir yerel seçim de dahi düşmanlaştırmak, çatışma ve güvenlikçi politikadan, siyasi rant elde etmenin aracı haline dönüştürürsen  kime bölücüdür derler söyle?

HDP ye verilen her oyun kıymeti tarih boyunca ödenmiş ve ödenmekte olan bedelin değeridir. CHP gibi tabandaki demokrat çoğunluğun, sağdaki bir kısım partilerin” vesayeti” bırakıp, halk kitlerinin feraseti hatırına ve birliğin ve dirliğin adına   kıymetini  anladıklarında biliyorum  ve inanıyorum ki bu ülke rahat bir nefes alacaktır.

Aksi halde gemi battığında kimin haklı olduğunun hiçbir değeri kalmaz. Suriye’ye baksana!

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa