SON DAKİKA

Haber Ekspress

HEM EKMEĞİNİ YE HEM AŞAĞILA

Genel seçimlerinin son bulmasıyla, seçim sürecindeki bazı dernek başkan ve yöneticilerinin taraflı söylemleri dikkat çekerken özellikle CHP’li belediyelerden açık destek alan bazı dernek yöneticilerinin CHP seçmenine yönelik aşağılayıcı söylemlerde bulunması şaşkınlık yarattı.

HEM EKMEĞİNİ YE HEM AŞAĞILA
Bu haber 27 Haziran 2018 - 16:14 'de eklendi.

Ayrıştırıcı söylemler derneklere de bulaştı

Ülkedeki seçim süreçlerinde vatandaşların taraflarını savunmasının yanında karşı rakiplerine aşağılayıcı sözler sarf etmesi memleketteki ayrımı ateşleyen en büyük etken olarak ön plana çıkıyor. Vatandaşların yanı sıra sivil toplum kuruluşları, dernekler gibi tarafsız olması beklenen kurumların başındaki isimlerin de bu ayrışmayı körüklemesi ise vatandaşları ikiye bölen faktörlerden biri olarak göze çarpıyor.

Kimin parasıyla yapılıyor o köprüler?

Taraf tutmayı bazen abartan bazı dernek yöneticileri, vatandaşların vergisi ile yapılan hizmetleri hükümete oy vermeyenlerin kullanmaması gerektiği yönünde söylemlerde bulunuyor. Bu paylaşımlardan biri de merkezi Beylikdüzü’nde bulunan Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği yöneticisinden geldi. Muhalefet partinin miting fotoğrafını paylaşarak üzerine, ‘Ben rakip partiden seçmen olsam yapılan köprüden geçmem’ gibi bir not düşen Antep Derneği yöneticisi, bu çirkin paylaşımının sonunda da saygıdan bahsetti.

Hizmeti CHP’den alıyorlar

Yaşanan bu tür paylaşımlarda en dikkat çeken ayrıntı ise, bu ve benzeri derneklerin destek aldığı belediyelerin CHP’li belediye olması. Beylikdüzü Belediyesi’nden diğer belediyelere göre daha çok destek aldığı bilinen bu derneklerden biri olan Avrupa Yakası Antepliler Derneği’nin yöneticilerinin, bir parti lehine propaganda yapması normal olarak gözükürken diğer yandan özellikle CHP ve diğer siyasi partilerin seçmenlerini aşağılayıcı paylaşımlarda bulunması ise tepkiyle karşılandı. Seçmenleri aşağılayan bir derneğe bundan sonra belediyenin tepkisinin nasıl olacağı merak ediliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa