SON DAKİKA

Haber Ekspress

İDT’den YEREL YÖNETİMLERE YÖNELİK SALDIRILAR’a Kınama

İDT’den YEREL YÖNETİMLERE YÖNELİK SALDIRILAR’a Kınama
Bu haber 28 Haziran 2020 - 18:34 'de eklendi.

İzmir Düşünce Topluluğu’ndan yerel yönetimlere yönelik saldırılar ve karalama kampanyaları hakkında kınama mesajı yayımlandı. Yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi;

Yerel seçimlerde çok sayıda belediye yönetiminin muhalefet partilerine geçmesinden beri, tek adam rejimi her türlü hukuksuz ve demokrasi değerlerine aykırı baskıları uygulamaya koymuştur.

Birçok belediye başkanını doğrudan görevden alıp, yerlerine kayyım atayarak darbe hukukunu uygulamıştır. Bununla da yetinmeyen Başkanlık rejimi, çok sayıda büyükşehir belediyesinde bazen meclis çoğunluğu kullanılarak engellemesi ve bazen de kararnamelerle, adeta yönetimi ve yerel kamu hizmetlerini aksatılmaya çalışılmaktadır.

Son dönemlerde de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bazı açıklama ve konuşmaları, amacından koparılarak adeta bir bardak suda fırtınalar koparılmakta, yandaş medya yoğun bir algı operasyonu yürütmektedir.

Gerek kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesinin engellenmesi çabaları ve gerekse başkanlar hakkındaki akıl ve ahlak sınırlarını zorlayan kampanyalar, sadece başkanları yıpratmaya yönelik çabalar olarak düşünülmemelidir.

Bunlar aynı zamanda seçmenleri ve şehirleri cezalandırmak anlamını taşımaktadır. İktidar seçilmiş yönetim ve başkanların meşruiyetini tanımayarak, aynı zamanda kendi meşruiyetini de sakatlamaktadır.

Belediyeler birer hizmet kurumu olarak, merkezi yönetimin rakibi değildir. Bu hizmetlerin yerinden ve daha etkili yürütülmesini sağlayarak kamu düzenine ve yararına katkı yapmaktadırlar. Ayrıca belediyeler, yöneticileri seçimle işbaşına gelmiş demokratik kurumlardır. Gücün dağılması ve tek elde yoğunlaşmaması anlamında da demokratik bir işlev görürler.

Bu nedenle belediyeleri hukuksuz ve demokratik değer ve geleneklere aykırı bir şekilde çalışamaz hale getirmek, her şeyden önce kamu yönetimine ve demokrasiye zarar vermek anlamına gelir.

Uygulanan baskı ve engellemeler ile yürütülen kampanyalar, belediye hizmetlerine ve kararlarına yönelik tepkiler şeklinde ortaya çıkmamaktadır. Dolayısıyla bu normal bir siyasi rekabetten çok uzak bir özel projedir. Sığ bir takım karalama kampanyaları ve çok basit olayları çarpıtarak köpürtmek suretiyle muhalif seçmen kitlesinde bazı ayrışmaların yaşanacağının umulduğu, oyunun bunun üzerine kurulduğu çok açıktır.

Her belediye yönetimi ve başkanı uygulama ve kararları ile eleştirilebilir. Ancak seçmen kitleleri arasında ayrışma, soğukluk ve düşmanlık yaratmaya yönelik hiçbir çaba masum bir faaliyet sayılamaz.

Siyasi konumunu korumak ve iktidarını yeniden üretmek için sürdürdüğü bu haksız, hukuksuz ve demokratik değerlerden yoksun kampanyaları kınıyoruz. Ülkemizde ve şehrimizdeki demokrasi değerlerini benimsemiş kişi ve kuruluşların bu oyunu bozacağına inanıyoruz.

İZMİR DÜŞÜNCE TOPLULUĞU

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa