SON DAKİKA

Haber Ekspress

İKİ ŞEHİR, BİR HALK

İKİ ŞEHİR, BİR HALK
Bu haber 22 Haziran 2021 - 20:09 'de eklendi.
Bir kaç gün önce bazı görüşmeler yapmak amacıyla Afyon Karahisar a gittim. Türkiye de bir çok ili görmeme rağmen Afyon a ilk kez gittim. Küçük bir il olmasına rağmen kendini geliştirmiş özellikle Termal suyu ile öne çıkmış, bir turizm şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Şehir 2019 yılında Unecko yaratıcı şehirler listesinde Turkiye nin 3. Gastronomi ili olmuş. Sayın Afyon valisi Gökmen Çiçek halk tarafından oldukça fazla sevilen birisi. Zira hemen herkesin kolayca ulaşabildiği ve sorunlarına çözüm alabildiği bir yönetici. Yine Sayın Belediye Başkanı Mehmet Zeyrek de vatandaş tarafından beğenilen ve şehri için efor sarf eden birisi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ise tam bir liyakat abidesi. Zira hiç bir egosu olmayan şehrin gelişmesine oldukça büyük katkılar sağlayan ciddi bir ekiple vatandaşa her konuda hizmet veren bir isim. Hal böyle olunca Afyon daki bu güzel çalışmalar kaybolan umutlarımızı yeşertti. Afyon un meşhur kaymağı gibi tatlı ve engin gönüllü yöneticileri sayesinde, yapılan görüşmeler ve alınan kararlar da kaymak tadında oluyor. Şehrin emin eller de olup geleceğe güvenle bakmalarını da sağlamak bizleri oldukça fazla umutlandırıyor. Hatta yetmiyor böyle bir şehirde yapamadığımız için hayiflandırıyor.
2015 yılında Türkiye nin ilk Gastronomi şehri olan Gaziantep ve yöneticileri ile kıyaslayinca, Gaziantep in bu konu da daha başarısız bir tutum sergilediği açıkça görünüyor.
Gaziantep de özellikle Sayın Fatma Şahin ve ekibi geldikten sonra şehrin değil kendilerinin reklamını yapmaktan şehre bir türlü fırsat gelmediği net görünüyor.
Hemen her konu da liyakat sahibi başak insanlar olmasına rağmen bunun yerine siyasi tercih ile liyakatsız vasat insanlarla iş yapmayı tercih etmek Gaziantep i oldukça geriletti. Sayın Valinin ulaşılmaz oluşu, Sayın Belediye Başkanının ulaşılmaz oluşu yanı sıra ilçe Belediye Başkanlarının uyumsuz oluşları şehrin kalkınmasını da sekteye uğrattı. MYK üyesinin ayrı telden, milletvekillerinin ayrı telden çalması da çabası. Üstelik Bakanlık tecrübesi olan, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığını kimseye kaptırmayan üstüne birde OESD tarafından Şampiyon ilan edilen bir belediye başkanının vasat bir yönetim sergilemesi hepsinin de bir balon olduğunu ortaya koyuyor. Metropol olan şehir ile metropol olmayan şehir arasındaki fark ise derin bir uçurum oluşturuyor.
Gazi Şehrin burnu havadaki yöneticilerinin sadece kent yönetimi ile ilgili değil yöneticilik vasıfları ile ilgili de öğrenmeleri gereken daha çok şey var. Fakat görünen o ki onlar bunun yerine bilboardlardaki resimleri ile ögunmeyi yeğliyorlar.
Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa