SON DAKİKA

Haber Ekspress

İlk teklisi “Nasıl Yani?”yi dinleyicilerle buluşturan Doğa Şahin ile bir röportaj

İlk teklisi “Nasıl Yani?”yi dinleyicilerle buluşturan Doğa Şahin ile bir röportaj
Bu haber 17 Aralık 2020 - 0:11 'de eklendi.

Yeni tekliler arasında dikkat çeken bir tekli de, 16 yaşındaki Doğa Şahin’in DMC etiketiyle dinleyicilerle buluşturduğu (söz : Neslihan Oyal, müzik ve düzenleme : Suat Aydoğan)  ilk teklisi “Nasıl Yani?” oldu. Şahin ile Bi’Kuble için, müzik yolculuğunu, ilk teklisini, aldığı geri dönüşleri ve gelecek çalışmalarını konuştuk.

Öncelikle Nasıl Yani?’ye kadar olan müzik yolculuğunuzda neler yaptınız? 

  • Sanat ruhu insanı çok ufak yaşlarda ele geçirir, o insanlardan biri de benim. Ben kendimi bildim bileli sanatın her dalında varım, bunlardan birisi de şarkı söylemek. 8 yaşından bu yana şarkı söylüyorum, şarkı söylemek benim kendimi en iyi ifade ettiğim yönümdür; adeta hayata anlatmak istediklerimi anlatırım ve sesim benim kişiliğimdir… Ben, kendimi tanımak istediğim zamanlarda şarkı söylerim… Müzik yeteneğimi ailemin keşfedip destek olması da gittiğimiz bir otelin animasyon programında yapılan karaoke yarışmasında göstermiş olduğum performans sonrasında herkesin bana hayran kaldığı gün başladı. Daha sonralarda da şan eğitimi ve piyano dersi almaya başladım, ortaokul eğitiminden sonra liseyi müzik alanında okumaya karar verdim ve güzel sanatlar lisesini kazandım, şu an 11. Sınıf öğrencisiyim.

Bir tekli yayınlamaya nasıl karar verdiniz ve Nasıl Yani?’nin oluşum süreci nasıl gelişti? Bu bağlamda şarkının söz yazarı Neslihan Oyal ile bestecisi-düzenlemecisi Suat Aydoğan ile yollarınız nasıl kesişti?

  • Tabi bu süreçte ailem bana çok destek oldu. Bir tekli yayınlamayı çok istiyordum, onların da bana inancı tamdı. Sonrasında Suat abiyle yollarımız kesişti, 1 seneden fazla bu proje üzerinde bayağı bir çalıştık. Söz yazarımız Neslihan Oyal ile de Suat abim sayesinde tanıştık, daha sonra “Nasıl Yani?”yi dinleyicilerle buluşturduk.

DMC ile yollarınız nasıl kesişti?

  • Suat Aydoğan’ın desteğiyle DMC ile yollarımız kesişti. Nasıl Yani?’nin bütün çıkış projesinde Suat abimin desteğiyle bu yolda yürüdüm, onun desteklerini asla unutmayacağım. Ona buradan çok teşekkür ediyorum, iyi ki onu tanımışım…

Nasıl Yani? ile ilgili nasıl geri dönüşler aldınız?

  • Şu an çok iyi dönüşler alıyorum, çok beğeniyorlar şarkımı ve klibimin yaşıma uygun olduğunu düşünüyorlar; bayağı da destek alıyorum. Yalnız bir kesim var, beni Aleyna Tilki’ye benzetiyor… Aslında bu beni çok da rahatsız etmiyor, sonuçta başarılı bir insan ama şu var; arada bir fark var… O artık 20 yaşında bir abla… Çocuk sanatçı olarak da onun tahtını ben aldım, 16 yaşındaki bir çocuğun da oyuncaklarla oynaması gayet normal değil mi? İnsan her yaşın verdiği özelliği yaşamalı.

Bununla birlikte deneyimli menajer Özcan Yılmaz ile çalışıyorsunuz. Bu bağlamda son dönemde onun da vasıtasıyla pek çok güzel çalışma yaptığınızı da paylaşımlarınızdan görüyoruz. Kendisi ile yollarınız nasıl kesişti ve bu çalışma süreci size yapmak istediklerinizi gerçekleştirme konusunda neler kattı?

  • Özcan bey, tanıdığım bir bayan modeli… Kendisi ablamı yurtdışına güzellik yarışması organizasyonu için götürmüştü. Kendisinin böylece çalışmalarını görme şansım oldu ve beraber çalışmaya karar verdik. Özcan Yılmaz’ın profesyonelliği ve aktif oluşu, benim hedeflerimi ve fikirlerimi iyi anlaması; bu yönde elinden geleni yapması, bu yolda ailemden sonra en büyük şansım diyebilirim.

Nasıl Yani?’den sonra yapmayı düşündüğünüz çalışmalar var mı?

  • Çok güzel akustik parçalar hazırlıyoruz şimdi, ve ikinci şarkım da yolda. O da yazın başında sizlerle buluşmuş olacak…

Doğa Şahin’e bu güzel röportaj için teşekkür ediyorum. “Nasıl Yani?”yi tüm dijital platformlarda bulabilirsiniz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa