SON DAKİKA

Haber Ekspress

İmamoğlu sata sata gidiyor sırada kim var?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, skandalların adamı Murat Ongun’u görevden aldı. Yerine atanan Yavuz Saltık’la ilgili ilginç bir ayrıntı gözlerden kaçmadı…

İmamoğlu sata sata gidiyor sırada kim var?
Bu haber 19 Nisan 2020 - 13:06 'de eklendi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde yola çıktıklarını bir bir yarı yolda bırakan Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olunca da bu huyundan vazgeçmedi.

HUYUNDAN VAZGEÇMİYOR… 

İmamoğlu son olarak; sırdaşı, yol arkadaşı, dert ortağı, yanından ayırmadığı Murat Ongun’u görevden aldı. İmamaoğlu daha önce Beylikdüzü’nde başkanlık yaptığı dönemde, “Her ilçeye bir İmamoğlu lazım” diye yazılar yazan, muhaliflerini rezil etmek için elinde geleni yapan bir gazeteciyi de halk deyimiyle ‘satmıştı’.

Halka hakaretler eden, başarısız bir görev süreci yaşayan Ongun’un arkasında durmayan İmamoğlu’nun hemen görevine son vermiş olması dikkatleri çekerken, 45 bin TL maaş aldığı iddia edilen Murat Ongun için yine ballı maaşı olan başka bir görevde değerlendireceği iddia ediliyor.

‘ARI HAREKETİ’ MENSUBU YAVUZ SALTIK! 

Murat Ongun’un yerine atanan İBB Sosyal Hizmetler eski Daire Başkanı Yavuz Saltık’ta ise gözlerden kaçan bir ayrıntıyı gazetemiz Haber Ekspress farketti. İBB’de yayınlanan ‘göreve atanan’ kişilerle ilgili özgeçmişlerde Saltık’ın Ak Partili Belediyeler ve kişilere danışmanlık yaptığı yazılmamış. AK Partililer’e danışmanlık yapmak Saltık’ın geçmişinde bir karaleke mi olarak görüldüğü ise merak uyandıran bir soru oldu. Ayrıca Saltık’ın, ANAP döneminde kurulan ve ABD’ye bağlı olduğu bilinen ‘ARI Hareketi’ mensubu olduğu da bilinmekte.

MURAT ONGUN NEDEN GÖREVDEN ALINDI? 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Danışmanı ve Ulaşım A.Ş Başkanı Murat Ongun, Ulaşım A.Ş’deki görevinden alındı. Ongun, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında tüm ülke kırmızı alarmdayken İETT seferlerini azaltmanın gerekliliğini savunmuş, halkın balık istifi yolculuğuyla ilgili “AK Parti trollerinin karalama kampanyası, aynı duraktan bindiler” iddiasında bulunmuştu. Sonrasında Ongun’un attığı bu iftira açığa çıkmış, otobüse binenlerin işe gitme telaşındaki sıradan vatandaşlar olduğu ortaya çıkmıştı. Gazetelerin bir bir yalanlarını ortaya çıkarmasının ardından Ongun sessizliğe gömülmüştü.

İBB ÇALIŞANINI PARTİZANLIKLA SUÇLAMIŞTI! 

Bununla da kalmayan Murat Ongun’un skandallar listesi bir hayli kabarık. Ongun, sosyal medyada metro girişine çöp atan çöpçünün AK Partili olduğunu ve partizanlık yaptığını ileri sürmüştü. Ardından durumun böyle olmadığı, görüntülerdeki çöpü atan kişinin İBB çalışanı olduğu ortaya çıkınca sosyal medya hesabından özür dilemişti.

İKAMETİ ANKARA 

İBB’deki yeni atamalarda da ilginç detaylar gözlerden kaçmıyor. İBB Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı’nın ikametgah adresi Ankara’daki Çankaya ilçesi… Ankara’da ikamet eden birisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde daire başkanı olması dikkat çekiyor. Öte yandan Kültür Varlıkları Daire Başkanı olan Mahir Polat’ın doktora tezi ise dinsel kültürel miraslar üzerine. İmamoğlu böyle bir ismi daire başkanı atayarak, muhafazakar kesime göz kırptığı iddia edildi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa