SON DAKİKA

Haber Ekspress

İNSANLIĞIMIZI NE ARA KAYBETTİK?

Çorlu’da yaşanan elim tren faciasının haber kanallarında ve siyasilerin sosyal mecra gündeminde ODTÜ’deki karikatür mevzusunun arkasında kalması şaşkınlık yarattı.

İNSANLIĞIMIZI NE ARA KAYBETTİK?
Bu haber 09 Temmuz 2018 - 18:28 'de eklendi.

‘ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYORMUŞ..’

Çorlu’da yaşanan elim tren faciasının haber kanallarında ve siyasilerin sosyal mecra gündeminde ODTÜ’deki karikatür mevzusunun arkasında kalması şaşkınlık yarattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret olduğu iddia edilen karikatürü açan öğrencilere linç girişimi yapan bazı siyasilerin, Çorlu’daki kazanın nedenlerine değinmemeleri kamuoyunda ‘samimiyetsizlik’ olarak algılandı.

24 CAN GİTTİ AMA GÜNDEM KARİKATÜR

Tekirdağ Çorlu’da meydana gelen tren kazasında 24 kişi hayatını kaybederken 80 küsür kişi de yaralandı. Kazanın, tren yollarındaki dikkatsizlik ve bakım çalışmalarının eksikliğinden ötürü olduğu öne sürülerek oluşan gündem, yerini, ODTÜ’de karikatür yoluyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddia edilen öğrencilerin tutuklanmasına bıraktı. 24 can verilmesine rağmen haber kanallarında kazadaki ihmallerden bahsedilmezken, ODTÜ’deki öğrencilerin açtığı pankartın ülke gündemine oturması ise ‘İnsanlığımızı ne ara kaybettik de kaybettiğimiz hayatların sorgulamasını bile yapamıyoruz?’ sorusunu ayyuka çıkardı.

DAKKASINDA LİNÇ ETTİLER

Diğer yandan İYİ Parti Milletvekili Hayati Arkaz’ın, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin elini öpmesi de, Çorlu’daki kaybedilen 24 hayattan daha çok konuşulurken, kazanın detaylarının ve kazanın neden olduğu sorusunun suni gündemlerle üzerinin kapanması şaşkınlık yaratıyor. Öğrencilere bir karikatür açtığı için “Ülkeden sürelim, hapislere atalım, vatandaşlıktan çıkaralım” gibi linç söylemlerini sarfeden kişilerin, Çorlu’daki kaza için “Sorumlularını bulup yargılayalım, ihmalleri gözden geçirip bir daha olmasını engelleyelim, kaliteli mühendislerle çalışalım, yandaş mühendislere veriliyorsa bundan sonra müsaade etmeyelim” gibi söylemlerde bulunmamaları ise ülkedeki vahim tabloyu gözler önüne seriyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa