21:38 - Ne Söylüyoruz… Ne Yapıyoruz…
21:33 - Tecavüze uğrayan eşek ve yavrusu koruma altına alındı
21:24 - Zeydan Karalar dahil 9 kişi hakkında tahliye kararı verildi.
15:18 - Epstein ölmedi mi? Elden ele dolaşan bir fotoğraf ortalığı karıştırdı
15:12 - Cansız bedeni 8 gün sonra bulunan Elif Kumal’ın ölüm nedeni kesinleşti

Irak’ta geçen yılın Ekim ayında başlayan halk protestoları nedeniyle Kasım 2019’da görevinden istifa eden Başbakan Adil Abdülmehdi’nin halefini belirleme krizi bir türlü çözülmüyor. Geçen Şubat ayının başında Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih tarafından, hükümet kurmakla görevlendirilen Muhammed Allavi’nin kabinesi için yapılan güvenoyu oylaması bir hafta içerisinde ikinci defa ertelendi.
Irak Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Abdülmehdi’nin görevini sürdürmek için siyasi taraflardan talepte bulunduğu haberlerin gereceği yansıtmadığı belirtilerek, “Abdülmehdi yarın hükümet kurmak için belirlenen sürenin dolmasının ardından resmi bir açıklamayla konuyla ilgili tutumunu açıklayacak” denildi.
Meclis Başkanı Halbusi başkanlığındaki Iraklı Güçler İttifakı, hükümet kurmakla görevlendirilen Allavi’nin değiştirilmesini istemişti. Irak seçimlerinin galibi Mukteda Sadr ile Hadi Amiri’nin desteğini alan Allavi’yi Sünnilerle Kürtler desteklemiyor.
İHA
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.