SON DAKİKA

Haber Ekspress

IŞIK SÖZ VERDİ: AİLESİ BİZE EMANET

Geçtiğimiz günlerde canına kıyan 23 yıllık Beylikdüzü Belediyesi çalışanı Yaşar Uçar’ın çalışma masasına karanfiller bırakan AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, “Şerefli bir insanın hayatına malolan bu sürecin takipçisi olacağımıza söz veriyoruz” dedi.

IŞIK SÖZ VERDİ: AİLESİ BİZE EMANET
Bu haber 05 Şubat 2019 - 15:17 'de eklendi.

Geçtiğimiz günlerde canına kıyan 23 yıllık Beylikdüzü Belediyesi çalışanı Yaşar Uçar’ın çalışma masasına karanfiller bırakan AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, “Şerefli bir insanın hayatına malolan bu sürecin takipçisi olacağımıza söz veriyoruz” dedi. 23 yıllık Beylikdüzü Belediyesi çalışanı Yaşar Uçar’ın intiharından kısa bir süre önce, Yakuplu’daki evlerine tapu verilmediği gibi belediye tarafından yeni bir proje yapılarak evleri yok sayılan mağdurlardan 63 yaşındaki Hikmet Kışla oturduğu apartmanın boşluğuna kendisini asarak intihar etmişti.

GERİDE BIRAKTIĞI NOT YÜREKLERİ BURKMUŞTU

Kışla; geride bıraktığı notta şu ifadelere yer vermişti: Suçlu olanlar, Büyükçekmece Konut Yapı Kooperatifi başta Halil Mercanlı, Emre Mercanlı, Gülseren Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Özdemir Paşaoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu.

UÇAR DA AYNI ŞEKİLDE İNTİHAR ETTİ

Dürüstlüğü ile tanınan 23 yıllık Beylikdüzü Belediyesi çalışanı Yaşar Uçar, üzerine atılan iftiraya daha fazla dayanamayarak tıpkı Kışla gibi, oturduğu apartmanın boşluğuna kendisini asarak intihar etti. Tahsil edilen 161 bin liralık makbuzun usulsüz bir şekilde sistem üzerinden iptal edildiği birkaç gün sonra ortaya çıkmış, bunun üzerine Tahsilat Bürosu’nda çalışan Yaşar Uçar ile Taner Yaman oradaki görevlerinden alınmışlardı. Uçar’a, “Suçlamayı kabul et, olayı ört bas edip seni emekliye ayıralım” şeklinde telkinlerde bulunulduğu iddia edilmiş, Uçar’ın da, “Ben suçlu değilim, bunu herkes biliyor. Benim suçsuz olduğumu kanıtlamazsanız her şeyi açıklayacağım” şeklinde sözler sarf ettiği söylenmişti.

11 SAYFALIK MEKTUP VE 4 TANE KAPALI ZARF

Suçlamalara daha fazla dayanamayarak intihar eden Uçar’ın, 11 sayfalık mektup ve ağzı kapalı 4 tane zarf bıraktığı ifade edildi. Ayrıca yapılan aramalarda Beylikdüzü belediyesindeki olaylarla ilgili birkaç CD de bulunduğu iddia ediliyor.

IŞIK, MASASINA KARANFİLLER BIRAKTI

Haksızlığa dayanamayıp intihar eden 23 yıllık belediye çalışan Yaşar Uçar’ın çalışma masasına karanfiller bırakan AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Dilaver Sargın ile AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık belediyenin önünde basın açıklaması yaptılar. Işık; “Dürüstlüğü ile tanıdığımız Yaşar ağabeyimizi asla unutmayacağız. Geride bıraktığı ailesi bizlere emanettir. Şerefli bir insanın hayatına malolan bu sürecin takipçisi olacağımıza söz veriyoruz. Olayın ört bas edilmesi artık mümkün değildir” diye konuştu.

“AİLEMLE BİRLİKTE İNTİHAR EDECEĞİM”

Basın açıklamasına Yakuplu’daki tapu mağdurları da katıldı. İntihar eden Hikmet Kışla gibi tapu mağduru 250 aileden biri olan 73 yaşındaki Haydar Ceviz de sorunlarının çözülmemesi halinde ailesiyle birlikte Beylikdüzü Belediyesi’nin bahçesinde intihar edeceğini ifade etti ve Ekrem İmamoğlu’nu suçladı.

İNTİHARIN KIYISINDAN DÖNENLER DE VAR

Vasıflı ve çalışkan kişilerin vasıfsız müdürler tarafından sebepsiz yere işten atılmaları ve tazminatlarının da verilmemesini içine sindiremeyen onlarca mağdur da intiharı düşünmüştü. Onlardan biri olan Zeki Sarı, bir inşaatın 9. katındaki iskeleye çıkarak ölümle burun buruna gelmiş, son anda ikna edilmişti. Ancak Sarı ile dün yaptığımız görüşmede verilen sözlerin yerine getirilmediğini, ölümün kurtuluş olduğunu ifade etti. Deniz Sırvermez de günlerce intiharı düşünen sebepsiz yere işten atılan çalışanlardan diğer bir tanesi. Barınakta felçli ünitesini kuran ve gece gündüz kendisini barınağa adayan Sırvermez, sebepsiz yere işten atıldıktan sonra yaşama zor tutunan felçli hayvanların geleceğinden endişe ederek defalarca intiharı düşündü.

İMAMOĞLU SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Yaşanan intiharların sebebi olarak gösterilen Beylikdüzü Belediye Başkanı ve CHP İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun sessizliğini koruması ise şaşkınlıkla karşılanıyor.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa