SON DAKİKA

Haber Ekspress

İslahiyeliler “Kardeşlik Halayında” birleşti

İslahiyeliler “Kardeşlik Halayında” birleşti
Bu haber 19 Aralık 2021 - 23:24 'de eklendi.

İstanbul İslahiyeliler Derneği Bahçelievler’de buluştu. İstanbul’da yaşayan Gaziantep İslahiyeliler, memleket hasretlerini uzun havalar ve halaylar eşliğinde giderdiler. Katılımın oldukça yoğun olduğu gecede birçok milletvekili ve siyasetçi boy gösterdi.

Gece değil yıldızlar geçidi

Gaziantep mutfağının seçkin yemeklerinin de sunulduğu geceye CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Nurettin Aydın, CHP İslahiye İlçe Başkanı Mustafa Alıcı, CHP Güngören İlçe Başkanı Temel Akkoç, Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali, EPDK İstanbul Temsilcisi Lütfi Bali, Büyükçekmece Eser Otel Yön. Kur. Başkanı İsmail Alıcı, Gaziantep Dernekleri Federasyon Başkanı Necati Göksu, İhsaniye Ticaret Odası Başkanı Selahaddin Türkmen, Ataşehir Vergi Dairesi Müdürü Zekeriya Çavdar katılım sağladı.

Pandemi araya girdi ancak biz arayı kapattık

Gecenin ilk konuşmasını İstanbul İslahiyeliler Dernek Başkanı Hasan Demir gerçekleştirdi. Konuşmasına kısa bir teşekkür ile başlayan Demir “Burada uzun zamandır görmediğim birçok kardeşimi, arkadaşımı görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Pandemi dönemi ile birlikte çok ayrı kaldık ancak şu anda salonlara sığmayan bir coşku ile yine kavuştuk. Dernek olarak İslahiye’mizin tanıtımı için birçok faaliyet yaptık ve hemşerilerimizin her an yanında olmaya çalıştık. Bugün burada büyük bir kalabalık olarak toplandık ve memleket hasretimizi giderdik. Başta çok kıymetli siyasi büyüklerimiz, İslahiye’den buraya kadar gelen kardeşlerimiz olmak üzere tüm katılanların ayaklarına sağlık diyoruz” ifadeleri ile sözlerini noktaladı. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Hasan Demir, uzunca bir süre gecenin sunuculuk görevini de üstlendi.

Gaziantep’in yeri her zaman başka

Dernek Başkanı Hasan Demir’in ardından konuşmacı olarak kürsüye davet edilen CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan “Gaziantep bu ülkenin kuruluş ve kurtuluş ateşinin yandığı şehirlerden biridir. Bir şehir düşünün ki O’na Gazi ünvanı verilsin. Bütün kurtuluş savaşı şehitlerimizi saygı, özlem ve minnetle anıyoruz. Bugün İslahiyeli kardeşlerimizle beraber olmaktan onların kültürlerine eşlik etmekten gurur duydum” ifadelerini kullandı. CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan’ın ardından söz alan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise “İslahiye özel bir yer, İslahiye kültürü özel bir kültür. Sadece yemekleri veya doğası ile değil, tarihi ve kahramanlıkları ile de bu yurdun temellerinin atıldığı ender bir yer. Burada uzun zamandır görmediğim, sohbet etmek istediğim insanlarla bir araya geldik. Ben kardeşim Hasan Demir’e bu geceyi organize ettiği için çok teşekkür ederim” diyerek sözlerini noktaladı.

Ben Konyalıyım ama sizin birliğiniz çok farklı

Gecenin yapılmasına büyük katkı sağlayan Büyükçekmece Eser Oteli Sahibi İsmail Alıcı yaptığı açıklamada “İnsanın bu coşkuya ortak olması için Gaziantepli olması gerekli değil. Bugün burada coşkuyu, kardeşliği, memleket hasretinin insanları nasıl sardığını gördüm. Ben aslen Konyalıyım, benim eşim Gaziantepli. Fakat bizim aramızda bu birlik hiçbir zaman olmadı. Hemşeri dayanışmasının en güzel örneklerinin verildiği bu muhteşem gecede sizlerin arasında olmaktan ve bu geceye destek vermekten dolayı çok onurluyum. İnşallah ilerleyen günlerde bizim otelimizde de böyle bir organizasyon yapacağız” diyerek gelecek günler adına İslahiyelilere müjdeyi vermiş oldu.

Gelemediler ama destek verdiler

Tüm gece uzun hava ve halaylarla coşan Gaziantep İslahiyeliler’e birçok siyasi de çelenk ve mesajları ile eşlik etti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Fevziye Pehlivan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, Esenyurt Belediye Başkanı Deniz Bozkurt, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’de bu mutlu günlerinde İslahiyeliler’in coşkusuna ortak oldular.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa