SON DAKİKA

Haber Ekspress

İstanbul ile Kocaeli’nin arka bahçesi Poyrazlar

Sakarya’nın Adapazarı ilçesine 10 kilometre mesafede 1. Derece doğal sit alanı olan Poyrazalar Gölü Mesire alanı, Kuzey Marmara Otoyolu ile artık İstanbu l’a 1 saat 20 dakika İzmit’e 15 dakika mesafede…

İstanbul ile Kocaeli’nin arka bahçesi Poyrazlar
Bu haber 12 Nisan 2024 - 23:21 'de eklendi.

Sakarya’nın Adapazarı ilçesine 10 kilometre mesafede 1. Derece doğal sit alanı olan Poyrazalar Gölü Mesire alanı, Kuzey Marmara Otoyolu ile artık  İstanbu l’a 1 saat 20 dakika  İzmit’e 15 dakika mesafede.

Doğa’nın güzelliği: Poyrazlar Gölü

Sakarya Adapazarı’na 10 kilometre mesafedeki 1. derece doğal sit alanı Poyrazlar Gölü, her yıl binlerce misafirini ağırlamaya devam ediyor. Ziyaretçilerini göl manzarasının yanı sıra mükemmel etkinliklerle eğlendirdiklerini aktaran Poyrazlar Gölü İşletmecisi Hakkı Tank; “Buradaki faaliyetlerimiz çoğaldı. Bisiklet, deniz bisikleti, at ve faytonumuz var. Girişten çıkış kapısına kadar 4,5 kilometre mesafeyi ailelerin çocuklarıyla gezebileceği trenimiz var. Ziyaretçilerimiz ATV ile safari yapabilir.  Herkesi buraya davet ediyoruz. Güzel havaların tadını burada çıkarabilirsiniz” dedi.    Sakarya’ya 7-8 km uzaklıkta bulunan Alüvyon set Gölü Poyrazlar, 67 hektar alana yayılmıştır. Gölün diğer bir adı da Teke Gölü’dür. Derinliği yer yer 3-8 metre arasında olan Poyrazlar Gölü, tabiatın ortasında bulunan bir doğa harikası olarak dikkat çekiyor.   Kuşların göz yolları üzerinde yer alan Poyrazlar gölü, özellikle su kuşlarının beslenme ve üremesi için önemli bir nokta olarak görülüyor. Sakarya Nehri’nin yatak değiştirmesiyle meydana gelen Poyrazlar Gölü, normal zamanlarda nehir sızıntılarıyla kendini beslemektedir.

Yazın başka kışın başka güzel

Sakarya’nın yüzü haline gelmiş Poyrazlar Gölü Mesire Alanı yazın ayrı kışın ayrı güzel tablolar orta koymaya devam ediyor. Poyrazlar Gölü Mesire Alanı İşletmecisi Hakkı Tank; “Poyrazlar Gölü Mesire Alanı artık Sakarya’nın dışa açılan yüzü haline de gelmiştir. Burada yazları piknik ve yürüyüş yapan insanlar kışın gördüklerinde yeniden aşık oluyorlar. Doğanın göbeğinde oluşan bu manzaraya kayıtsız kalmak imkânsız. Dış çekimler için gelen onlarca arkadaşımız var. Daha fazlası da talep olarak geliyor. İnsanlar burayı ve doğal güzelliğini seviyor” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa