SON DAKİKA

Haber Ekspress

İstanbul Valiliğinden skandal hata için açıklama geldi

İstanbul Valiliğinden skandal hata için açıklama geldi
Bu haber 01 Temmuz 2019 - 17:03 'de eklendi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’yı makamında ziyaret etti. Ziyarete ilişkin fotoğraflar da İstanbul Valiliğin resmi twitter hesabından paylaşıldı. Ancak ilk yapılan ve dakikalar sonra silinen paylaşımda, duvarda asılı duran Atatürk resminde ‘oynama’ yapıldığı görüldü. Atatürk’ün kaşlarının montaj programıyla kalınlaştırılıp birleştirildiği gözlendi. Sosyal medyada büyük tepkiye neden olan paylaşıma ilişkin İstanbul Valiliği Kurumsal İletişim Müdürü Muammer Karadeniz bir video eşliğinde açıklama yaptı. Karadeniz “Twitter uygulamasında fotoğraf düzenleme özelliğinin kullanılması sırasında oluştuğu fark edilmiş ve hemen gerekli müdahale yapılmıştır. Bu teknik aksaklık nedeniyle oluşan durumun, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı üzerinde meydana gelmesinden büyük bir üzüntü duyuyorum. Uygulamanın böyle bir eklemeyi neden yaptığını incelettiriyorum. Hiç istemeden böyle bir olayla gündeme geldiğim için büyük bir üzüntü duyuyor ve kamuoyundan özür diliyorum.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’yı ziyareti sırasında çekilen hatıra fotoğrafındaki Atatürk resminin boyanıp, İstanbul Valiliğinin twitter hesabından paylaşılması büyük tepkiye neden oldu. Valilik, konuyla ilgili hiç bir açıklama yapmadan, fotoğrafları kaldırdı ve hemen yenisini paylaştı.

İŞTE VALİLİĞİN PAYLAŞTIĞI O FOTOĞRAFLAR:

FOTOĞRAFI PAYLAŞAN MÜDÜR AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği Kurumsal İletişim Müdürü Muammer Karadeniz önce paylaşılıp ardından silinen tweetle ilgili bir video eşliğinde açıklama yaptı.

Açıklamada “Bugün İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya’nın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nu kabulleri sonrasında Valiliğimiz Twitter hesabından tarafımdan yapılan paylaşımda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı üzerinde kesinlikle kasıtlı olmayan bir karartı oluşmuştur. Durumun telefonumdaki Twitter uygulamasında fotoğraf düzenleme özelliğinin kullanılması sırasında oluştuğu fark edilmiş ve hemen gerekli müdahale yapılmıştır. Bu teknik aksaklık nedeniyle oluşan durumun, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı üzerinde meydana gelmesinden büyük bir üzüntü duyuyorum. Fotoğrafın orijinalinde kesinlikle böyle bir durum yok.
Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından, kendi telefonumda fotoğrafı düzenleme işleminin ekran videosunu sizlerin bilgi ve takdirlerine sunuyorum. Olayın nasıl gerçekleştiğini anlamak amacıyla aynı işlemi aynı uygulamayı kullanarak telefonumda tekrar yaptığımda aynı hatanın otomatik olarak yeniden meydana geldiğini gördüm. Uygulamanın böyle bir eklemeyi neden yaptığını incelettiriyorum. Hiç istemeden böyle bir olayla gündeme geldiğim için büyük bir üzüntü duyuyor ve kamuoyundan özür diliyorum.” denildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa