SON DAKİKA

Haber Ekspress

İSTANBUL’DA 4 İLÇEDE SÜRPRİZ

İSTANBUL’DA 4 İLÇEDE SÜRPRİZ
Bu haber 01 Nisan 2019 - 12:05 'de eklendi.

2019 Yerel Seçim sonuçlarında İstanbul ilçelerinin kazananları belli oldu. CHP iktidarında olan Çatalca’yı AK Parti ve Silivri’yi MHP kazandı. AK Parti iktidarında olan Küçükçekmece ve Esenyurt’u ise CHP kazandı

2019 Yerel Seçim sonuçlarında İstanbul ilçelerinin kazananları açıklandı. CHP iktidarında olan Çatalca’yı AK Parti ve Silivri’yi MHP kazandı. AK Parti iktidarında olan Küçükçekmece ve Esenyurt’u ise CHP kazandı. Beylikdüzü’nde AK Parti adayı Mustafa Necati Işık ve CHP’nin adayı Mehmet Murat Çelik’in aday olduğu yarışta kazanan Çelik oldu. Avcılar’da ise CHP kararlılığını gösterdi ve aday gösterdiği Turan Hançerli kazandı.


SİLİVRİ’DE BİR İLK


Silivri’deki 31 Mart yerel seçimlerinin galibi MHP’nin adayı Volkan Yılmaz oldu. Yılmaz, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde mevcut başkan CHP’li Özcan Işıklar’ı geçerek seçimi kazandı.


ÇATALCA’YI AK PARTİ KAZANDI


Çatalca’da mevcut başkan CHP’li Cem Kara’nın da aday olduğu seçimleri AK Parti belediye başkan adayı Mesut Üner kazandı. Uzun yıllar sonra CHP, Trakya’nın kalelerinden biri olan Çatalca’yı AK Parti’ye kaybetti.


KÜÇÜKÇEKMECE ARTIK CHP’Lİ


İstanbul’un Küçükçekmece Belediyesi’ni AK Parti yüzde 5 farkla kaybetti. CHP’nin adayı Kemal Çebi, yüzde 50.83 oyla Cumhur İttifakı’nın adayı mevcut başkan Temel Karadeniz’i geçerek birinci sırada yer aldı.


ESENYURT’TA CHP DÖNEMİ


İstanbul’un nüfusu en yoğun ilçesi olan Esenyurt’ta CHP kazandı. HDP’nin de yüksek oy potansiyeli bulunan ilçede, CHP’nin adayı Kemal Deniz Bozkurt yüzde 51 oranında bir oy yakalayarak AK Parti adayı Azmi Ekinci’yi geçti ve seçimi kazandı.


BÜYÜKÇEKMECE ‘AKGÜN’ DEDİ


AK Parti’nin Mevlüt Uysal’ı aday yaptığı ve büyük vaatlerde bulunduğu Büyükçekmece ilçesinde ise CHP iktidarı sürdü. Mevcut başkan Dr. Hasan Akgün CHP ile bir kez daha girdiği seçimde %51 oy alarak Uysal’ı devirmeyi başardı.


İLK ENGELLİ BELEDİYE BAŞKANI


Avcılar’da AK Parti’nin adayı Abdülhakim İbrahim Ulusoy’a karşı CHP’den aday olarak seçime giren Turan Hançerli seçimi kazandı. Geçirdiği bir kaza sonucu iki kolunu da kaybeden Hançerli, Türkiye’nin ilk engelli belediye başkanı olarak tarihe geçti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa