SON DAKİKA

Haber Ekspress

İstanbul’da depremler devam edecek mi? Uzmanından flaş açıklama

İstanbul’da depremler devam edecek mi? Uzmanından flaş açıklama
Bu haber 24 Eylül 2019 - 11:56 'de eklendi.

İstanbul Silivri açıklarındaki deprem sonrası Profesör Doktor Şükrü Ersoy CNN Türk canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu.

Ersoy, meydana gelen depremlerden sonra bölgede depremlerin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verdi. Ersoy bundan sonraki sarsıntıların 4.6’dan düşük olacağını belirtti.

Ersoy şunları söyledi: ” Bu tabii büyük marmara depreminin ayak sesleri olabilir. Bu yer kabuğunu kırabilecek bir büyüklüğe sahip değil. Öncü müdür bilmemiz mümkün değil. Vatandaşların bir süre sokakta nefes almarlından fayda görüyorum. Eninde sonunda da büyük deprem de gelecektir.

Prof. Dr. Tatar: son 30 güne yaydığımızda yine benzer bir tablo ortaya çıkıyor

Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Orhan Tatar da yaptığı açıklamada “Az önce verdiğim bilgi, bugün sabah 06.00’da meydana gelen bir deprem bilgisini vermiştim. Bugün meydana gelen bölgenin etrafında 6 tane deprem var. Bu aslında çok olağan bir durum. son 30 güne yaydığımızda yine benzer bir tablo ortaya çıkıyor. Büyüklüğü 2 ve üzerinde olan çok sayıda deprem meydana geliyor. Tabii bu şu anlama gelmiyor: İstanbul’da bir deprem beklentisi var. Bilimsel bulgular bunu işarete ediyor. Biran önce kentsel dönüşüm ve benzeri çalışmalar tamamlanmalı” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Altan: Burası kırılırsa 7.0’den büyük deprem İstanbul’un batısında yaşanacak

Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Süleyman Altan ise CNN TÜRK canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Altan “İstanbul’u 19 Ağustos depreminden beri konuşuyoruz. Marmara’nın altındaki fay hattının hem kuzey hem güney kolunun tüm aktivitelerini takip ediyoruz. İstanbul’un yaşayacağı er ya da geç yaşayacağı depremin hasarlarını azaltmaya yönelik bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Henüz arzulanan seviyeye gelmedik ne yazık ki. Marmara’daki çalışmalar gösterdi ki 4.6 ve daha küçük depremlerin olacağı kesin.Tam da Silivri’nin güneyinde kırılmamış bir kesim var. bu 50-70 km uzunluğunda bir parça olarak tartışılıyor. Burası kırılırsa 7.0’den büyük bir deprem İstanbul’un batısında yaşanacak. Umuyorum ki bu fay hattı tamamen kırılmasın ve büyük bir sarsıntı yaşamayalım. Ama bunun yaşanma ihtimali de var” dedi.

Prof. Dr. Yıdırım: Büyükçekmece ile Tekirdağ arasındaki hat çok önemli

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım ise Büyükçekmece ile Tekirdağ arasındaki hatta dikkat çekti. Yıldırım “Marmara’daki fayın bir kolu hareket etmiştir. Büyüklüğü fazla olmayan bir deprem. Daha çok dikkat edilmesi gereken, kırılacak kesimin Büyükçekmece ile Tekirdağ arasındaki hat. O çok önemli. Depremin ne zaman olacağı, kaç büyüklüğünde olacağı değil bina temellerimizin sağlam olması gerekiyor. Şartnameye uygun yapılan binalarımızda deprem sırasında dışarı çıkmasına gerek yok. Sığ bir deprem yaşandı. Sahillerde daha çok hissedildi. Ana karada bu çok hissedilmedi. Büyük hasar verecek bir deprem değildi” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa