SON DAKİKA

Haber Ekspress

İSTANBUL’DA PALAMUT BAYRAMI

PALAMUT BOLLAŞTI, FİYATLAR DÜŞTÜ.

İSTANBUL’DA PALAMUT BAYRAMI
Bu haber 28 Eylül 2020 - 11:41 'de eklendi.

Denizlerde 1 Eylül tarihinden itibaren başlayan av sezonu bereketli geçerken, tanesi 10 liradan satılan palamut, balıkçıların ve vatandaşların yüzünü güldürüyor. Yeni sezonda palamutun bol çıktığını belirten balıkçılar fiyatların daha da düşeceğini söylüyor.

BALIKÇILAR ÇARŞISI BEYLİKDÜZÜ’NE UĞUR GETİRDİ

Bu sezonun bol ve bereketli geçtiğini belirten Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı esnafı vatandaşsın ilgisinden memnun. İnsanların palamuta hasret kaldığını belirten Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı esnafı Kenan Balcı: “20 gün önce 40 lira olan palamut bugün 10-12 lira arasında satılmaya başladı. Tezgahlarımızda vatandaşlarımız en çok palamuta ilgi gösteriyor. Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı, Beylikdüzü’ne uğur getirdi. Hamsi fiyatına palamut satmaya başladık” ifadesini kullandı.

PALAMUT MEVSİMİ BAŞLADI

Vatandaşların balığa büyük talep gösterdiklerini belirten Balcı: “İnsanlar balığı özlemişler. Bol ve lezzetli olunca da ilgi büyük oluyor. Biz müşterilerimizi özledik. Onlar balıkları özledi. Palamut balığını ‘una batırın tava, suya batırın ızgara’ mevsimi başladı. Yağlandı. İster tava, ister fırın yapabilirsiniz” dedi.

HAMSİDEN UCUZ

Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı esnafı Balcı vatandaşlara tavsiyelerde de bulundu. Balcı: “Hamsi 30 lira kilosu. Palamut 10 lira tanesi. Hamsiden ucuza geliyor. Hangi balık ucuzsa onu tercih edelim. En pahalı balık palamuttu bugün 10-12 lira arası. Çocuklarımız ve yaşlılarımız için de palamut güzel bir balık, çünkü kılçık derdi de yok. Denizin kırmızı etli balığı” şeklinde konuştu.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa