SON DAKİKA

Haber Ekspress

İYİ Gençlik İstanbul’dan Orman Haftası yürüyüşü

İYİ Gençlik İstanbul’dan Orman Haftası yürüyüşü
Bu haber 21 Mart 2021 - 18:09 'de eklendi.

İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları 21-26 Mart Orman Haftası’nı Belgrad Ormanı Bentler Tabiat Parkı’nda gerçekleştirdiği yürüyüş etkinliği ile kutladı…

İYİ Parti Gençlik Kolları İl Divanı, Yönetim Kurulu, İlçe Başkanlıkları ve gönüllü gençlerin yürüyüş yaptığı etkinliğe 200’ün üzerinde kişi katıldı.

Her yıl 21-26 Mart tarihlerinde ormanların önemini vurgulamak ve fidan dikim faaliyetlerini arttırmak amacıyla kutlanan Orman Haftası’na ilk katkı İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları’nın gerçekleştirdiği sportif yürüyüş ile geldi.

200’ün üzerinde gencin katılımıyla gerçekleşen yürüyüş Belgrad Ormanı Bentler Tabiat Parkı’nda tamamlandı. İYİ Parti Gençlik Kolları İl Divanı, İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu, İYİ Parti İstanbul İlçe Başkanlıkları ve gönüllü gençler yürüyüşe katılım sağladı.

Yürüyüşün rotası Belgrad Ormanı Bentler Tabiat Parkı içerisinde yer alan ve tarihi önemi olan Valide Sultan Bendi, Sultan II. Mahmut Bendi ve Topuzlu Bend üzerinde çizildi. Osmanlı İmparatorluğu’nda şehrin su ihtiyacını karşılayan bu bentler yapısını koruyor.

Hem kutlama hem spor hem de tarihi bir gezi

Yürüyüş ile ilgili olarak İYİ Parti Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanı Hamza Yurtsever “Orman Haftası ülkemiz doğasının geleceği açısından büyük önem taşıyor. Özellikle çocukların ağaç ve doğa sevgisi kazanması için yıllardır kutlanıyor. Ağaçlandırma çalışmalarının arttığı, fidan dikimlerinin hız kazandığı bir hafta olarak Orman Haftası’nı İYİ Parti İstanbul İl Gençlik Kolları olarak doğada selamladık. İstanbul’un tüm ilçelerinden yönetici ve gönüllü genç arkadaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu sportif yürüyüşü 200 İYİ gencin katılımıyla tamamladık. Belirlediğimiz parkur dahilinde yürüdüğümüz bu etkinlikte sportif bir faaliyet ve Orman Haftası’nı kutlama amacımızın dışında tarihi su bentlerimizi yakından görme imkanı bulduk. Her yıl orman yangınları ve çeşitli sebeplerle yok olan doğamızın bu sene Orman Haftası’nda daha çok canlanmasını ümit ediyor ve diliyoruz. Geleceğimiz için sahip çıkmamız gereken en önemli değerlerden biri olan doğa ve yeşil için verimli, milyonlarca fidanın dikildiği bir Orman Haftası diliyorum.” dedi.

Belirlenen parkur dahilinde gerçekleşen yürüyüş tarihi su bentlerinin de görülmesiyle tamamlandı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa