SON DAKİKA

Haber Ekspress

Kahraman Gazilerimize Milli Mücadele Madalyası Takdim Edildi

Kahraman Gazilerimize Milli Mücadele Madalyası Takdim Edildi
Bu haber 21 Haziran 2019 - 14:30 'de eklendi.

Çatalca Kaymakamlığı tarafından Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen tören ile 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan kahraman gazilerimize Milli Mücadele Madalyası verildi.

Vatanımızın birliği ve bütünlüğünü korumak için çekinmeden canlarını ortaya koyan, kahraman Gazilerimiz için düzenlenen Milli Mücadele Madalyası ve Beratı takdim törenine; Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Garnizon Komutanı Albay Gökhan Mayil, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Sunman, Emniyet Müdürü Bülent Çelik, Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Erçin ve Hüseyin Aydın, Meclis Üyeleri, MHP İlçe Başkanı Mehmet Tufan Erçağ, İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi, Daire Müdürleri ile Kahraman Gazilerimiz ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan Milli Mücadele Madalya Töreni, vatanımız uğruna canlarını feda eden Kahraman Şehitlerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’İn talimatlarıyla programa katılan Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın, Madalya Töreni’nde yaptığı konuşmada; “Bu vatan için şehitliğe niyet etmiş ama gazi olmuş güzel insanlar… ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.’ demiş Şair… Gerçekten de toprağı suyla yoğurursanız çamur, kanla yoğurursanız vatan olur. Vatanımızı bize kazandıran, bu toprakları bize vatan yapanlar, bu uğurda Şehit ve Gazi olanlardır. Türk milletinin bir ferdi olarak onlara minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Vatanımızın ve milletimizin devamını, bayrağımızın göklerde dalgalanmasını, özgürlüğümüzün korunmasını ve milletçe namusumuzla, şerefimizle yaşamamızı Gazi ve Şehitlerimize borçluyuz. Bu sebeple onlara saygı, sevgi ve şükran borçluyuz. ‘Bacağım, kolum, gözüm olmadan yaşayabilirim ama vatanım olmadan yaşayamam’ diyen büyük insanlar… Her birinize Başkanımız Mesut Üner’in selamlarını iletirken, sizleri saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum, ellerinizden öpüyorum.” dedi.

1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı’na katılarak “Gazi” ünvanı kazanan 19 Kahramanımıza Milli Mücadele Madalyaları; Kaymakam İnci Sezer Becel, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın ve İlçe Protokolü tarafından takdim edildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa