SON DAKİKA

Haber Ekspress

KAMUOYU ‘VELİTTİN KÜÇÜK’ DİYOR

Son beş yıldaki seçim sonuçlarına bakıldığında AK Parti’nin ve olası Cumhur İttifakı’nın Beylikdüzü’nü kazanması oldukça zor görünüyor. Siyasiler ve kanaat önderleri, Cumhur İttifakı’nın; Velittin Küçük’ü aday göstermesi halinde Beylikdüzü’nü kazanabileceğini ifade ettiler.

KAMUOYU ‘VELİTTİN KÜÇÜK’ DİYOR
Bu haber 18 Eylül 2018 - 8:15 'de eklendi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İKİ KEZ KAYBETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beylikdüzü’nde hem 2014 hem de 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde rakipleri Ekmeleddin İhsanoğlu ile Muharrem İnce’nin gerisinde kalmıştı. 2017 yılındaki referandumda da Beylikdüzü halkının %41’i Evet, %59’u Hayır demişti.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN OYLARI YETMİYOR

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçim sonuçlarına bakıldığında Cumhur İttifakı’nın oylarının Beylikdüzü’nü kazanmak için yeterli olmadığı ortaya çıkıyor. HDP’den oy beklenmediği için geriye İYİ Parti ile mevcut ilçe başkanı ve belediye başkanına muhalif olan CHP’liler kalıyor.

VELİTTİN KÜÇÜK, DİĞER PARTİLİLERDEN OY ALABİLECEK YEGÂNE İSİM

Beylikdüzü’nde İYİ Parti kurucularının ve İYİ Parti’ye gönül verenlerin çoğunun mevcut Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na karşı oldukları biliniyor. Ancak aynı şekilde AK Parti’ye de mesafeliler. Görüşünü aldığımız bazı İYİ Partililer, “Ekrem İmamoğlu’na oy vermeyiz ama Yusuf Uzun gibi, şimdiki ilçe başkanları (Mustafa Necati Işık) gibi, kısacası Cumhuriyet ve Atatürk’le barışık olmayan bir adaya da asla oy vermeyiz. Velittin (Küçük) Başkan’ı aday gösterirlerse hiç düşünmeden oyumuzu veririz” şeklinde değerlendirmede bulundular.

İLK CEM EVİNİ VELİTTİN KÜÇÜK YAPTIRMIŞTI

Mevcut Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İlçe Başkanı Taşkın Özer’e tepkili olan CHP’liler de, Genel Merkezin İmamoğlu’nu aday göstermesi halinde kendisine oy vermeyeceklerini dile getirdiler. “İmamoğlu’na da AK Parti’ye de asla oy vermeyiz” diyen muhalif CHP’liler, “Ancak söz konusu Velittin Küçük olursa orada iş değişir. Veli (Velittin) Başkan’a oy verilmez mi? Bölgedeki bütün belediye başkanları Cem Evi için korkak davranırken, Veli Başkan hem arsa tahsis etti hem de maddi ve manevi destekte bulunarak bölgemizdeki ilk Cem Evi olan Gürpınar Cem Evi’nin açılmasının öncülüğünü yaptı” diyerek aday gösterilmesi halinde Velittin Küçük’e oy vereceklerini beyan etti.

MHP İLÇE BAŞKANI DA KÜÇÜK’Ü İŞARET EDER

Liderlerin, Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de devam edeceği yönündeki açıklamaları sonrası gözler Büyükşehirler ile önemli ilçelere çevrildi. Bu ilçelerden birisi de Beylikdüzü. İttifak kapsamında görüşü istenecek olan, Beylikdüzü ilçesi kurulduğundan bu yana MHP İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Ali Aydın’ın da Velittin Küçük’ü işaret edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

**********

BEYLİKDÜZÜ SEÇİM SONUÇLARI

2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri: Ekmeleddin İhsanoğlu %51 – Recep Tayyip Erdoğan %42 – Selahattin Demirtaş %6

2017 Referandum Sonuçları: %41 Evet – %59 Hayır

2018 Beylikdüzü Sonuçları:

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ

Muharrem İnce %45,71

Recep Tayyip Erdoğan %42,83

Meral Akşener %5,63

Selahattin Demirtaş %4,87

MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ

Millet İttifakı %45,82

CHP %33,41

İYİ Parti %10,73

Saadet Partisi %1,33

Cumhur İttifakı %43,67

AK Parti %35,89

MHP %7,17

—–

HDP %10,13

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa