SON DAKİKA

Haber Ekspress

Kaymakam olaya el koydu. Kemal Deniz Bozkurt’a suç duyurusu!

Sokağa çıkma yasağında, çocuklara oyuncak dağıtma bahanesiyle, evlerindeki çocukları sokağa çağıran Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt hakkında, Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül suç duyurusunda bulunuyor. Kaymakam “Haberimiz olunca hemen müdahale ettik” açıklaması yaptı.

Kaymakam olaya el koydu. Kemal Deniz Bozkurt’a suç duyurusu!
Bu haber 04 Haziran 2020 - 9:54 'de eklendi.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ekiplerine emir vererek, sokağa çıkma yasağı uygulaması yapıldığı saatlerde, çocuklara oyuncak dağıtımı bahanesiyle, devletin aldığı kararlara karşı çıkmaya teşvik etti. Böyle bir program için kendilerinden izin alınmadığını belirten Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül, olay müdahale ettiklerini ve hemen etkinliği durdurduklarını açıkladı. Olayın sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Kaymakam Karagül, “Böyle bir faaliyetle ilgili Belediye Kaymakamlığımıza başvurmamıştır. Emniyet Müdürlüğümüze bilgi vermemiştir.  Programla ilgili konu Emniyetimize intikal edince ekiplerimiz olay yerine derhal giderek kalabalığı evlerine yönlendirmiş ve dağıtmıştır. Ayrıca yapılan bu program tamamen hukuksuz ve tamamen sorumsuzluktur. Benim kimseye tavrım yok, üstlerimden gelen emirleri uyguluyorum” açıklamasını yaptı.

Karakaş: Bilmiyorsan bilene sor

AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Gazanfer Karakaş, Kemal Deniz Bozkurt’un bu davranıştan sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da “Esenyurt’ta yaşanılan ve yaşanılacak olan virüs ile ilgili hastalıkların baş sorumlusu belediye başkanıdır. Çalgı ve cengi ile belediyecilik yapılmaz. Bilmiyorsan bilene sor”  açıklamasıyla, olası hastalıkların yükselmesinde Bozkurt’u suçladı.

Vatandaşlar Kaymakama yüklendi

Esenyurtlu Tuncay Özay, Twitter üzerinden Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül’e mesaj göndererek “Kaymakam Bey, sokağa çıkma yasağı varken böyle organize bir eylemin vaka bulması Esenyurt’un güvenlik açısından iyi yönetilmediğine işaret değil midir? Bu kadar insan nasıl sokağa çıkabiliyor. Güvenlik güçleri nerede? Gerçekten bilginiz yok mu?” sözleriyle devletin yaptığı hataya işaret ederken, Kaymakam Karagül ise konunun kendilerini bilgisi dışında olduğunu ve hemen müdahale ettiklerini belirtti.

Kaymakam Vural Karagül mesajında “Bu fotoğrafın (yasağın olduğu gün çalgı-çengi ve oyuncak için çocukların sokağa davet edildiği görüntüler) ekiplerimizin olaya müdahalesi anına kadar olan o kısa zaman içinde çekildiği anlaşılmaktadır. Esenyurt Belediyesi ekiplerince izinsiz ve sorumsuzca gerçekleştirilen bir faaliyet maalesef. Konu ile ilgili her türlü işlem tesis edilecektir” sözleriyle cevap verdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa