SON DAKİKA

Haber Ekspress

Kordonboyu’na prestijli bir park daha: Albatros Çocuk Parkı

Kordonboyu’na prestijli bir park daha: Albatros Çocuk Parkı
Bu haber 19 Nisan 2019 - 10:58 'de eklendi.

İstanbul’un park ve yeşil alan zengini ilçesi Büyükçekmece’de Kordonboyu’nda hizmet veren büyük çocuk parkı, Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce yenileniyor.

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatı doğrultusunda yapımına başlanan Albatros Çocuk Parkı çok daha kapsamlı ve kullanışlı bir park olacak.

Albatros meydan düzenlemesi

Toplamda 4500 metrekarelik büyük bir alana inşa edilen Albatros Çocuk Parkı projesinin yanında Albatros meydan düzenleme çalışmaları da gerçekleştiriliyor. Çalışmalar sayesinde Büyükçekmeceliler Kordonboyu’nda doğayla iç içe, keyifli vakit geçirebilecekleri bir parka ve meydana daha kavuşmuş olacak. Başkan Akgün’ün yakın zamanda ilçeye kazandırdığı sembol eser, üç boyutlu Mustafa Kemal Atatürk silüeti de Atatürk Caddesi kavşağında yerini almıştı. Gerçekleştirilen yapım ve peyzaj çalışmaları sonrasında tamamlanan Atatürk sülieti de Albatros Meydan çalışmalarının en önemli yapısı konumunda.

Engelli çocuklar unutulmadı

Çok yönlü bir yapıya sahip olan yeni park, her yaştan Büyükçekmeceliye hitap edecek. Park, sadece çocuk oyun alanlarından oluşmayacak. Yeni yapılacak parkta bir çocuk oyun grubu, fitness alanı, dinlenme ve yürüyüş alanları, engelli çocuklar için engelsiz oyun alanları, otoparklar ve prestijli bir meydan çalışması da bulunuyor.

Özel ve güvenli bir park olacak

Albatros Çocuk Parkı modern ve kaliteli oyun gruplarının kullanıldığı özel bir park olarak tasarlandı. Yenilenen parka yerleştirilen oyun gruplarında çocukların sağlığı düşünülerek kaliteli ve güvenli malzemeler seçildi. Çocuklar tarafından yoğun ilgi görmesi beklenen park aileler için de güvenli. Park 7 gün 24 saat güvenlik kameralarıyla izlenecek.   

Kısa zamanda hizmete girecek

Özellikle yaz aylarında Türkiye’nin pek çok noktasından ziyaretçiye ev sahipliği yapan Kordonboyu’nda yaşanan yoğunluk, sahil şeridinde yeni bir park alanının yapılmasını zorunlu kılıyordu. Büyükçekmecelilerin bu ihtiyacını göz ardı etmeyen Akgün ve ekibi harekete geçerek Kordonboyu’nun en özel noktalarından birine Albatros Çocuk Parkı’nı inşa etmeye karar vermişti. Büyükçekmece Belediyesi ekiplerinin özverili çalışmaları sayesinde gerçekleştirilen yapım çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa