SON DAKİKA

Haber Ekspress

‘Kültürünü yaşat ki tarihin yaşasın’

‘Kültürünü yaşat ki tarihin yaşasın’
Bu haber 10 Temmuz 2019 - 13:20 'de eklendi.

İstanbul Gaziantep İslahiyeliler Derneği her yıl geleneksel olarak düzenledikleri dernek pikniğini bu yıl Çatalca’nın Kabakça köyünde gerçekleştirdi. Dernek üyeleri ve protokolün yoğun katılımı ile gerçekleşen piknikte dernek üyeleri hem eğlendi hem de hemşehrileri ile hasret giderdi.

Pikniğin açılış konuşmasını yapan İstanbul Gaziantep Islahiyeliler Dernek Başkanı Hasan Demir, İstanbul’da yaşayan Gaziantepliler arasındaki bağı kuvvetlendirmek amacında olduklarını ifade ederken; ”Çok güzel bir gün yaşıyoruz. Ellerinize, emeklerinize, ayaklarınıza sağlık. Maksat dostluk kardeşlik arkadaşlık. Maksat muhabbet diyoruz, maksat güzellik diyoruz. Maksat insanlarla kaynaşmak, bağlarımızı geliştirmek, insani olan duygularımızı unutmamak ve sosyalleşmek. Bu maksatla İstanbul Islahiyeliler Derneği olarak Hemşehrilerimizin siyasetçilerimiz ve bürokratlarımız ile Biraraya gelmesi derneğimizin temel amacı, temel gayesi olmalı dedik ve öyle hareket etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

”Aktif bir sivil toplum kuruluşuyuz”
Dernek faaliyetleri hakkında bilgilendirme de bulunan Demir, ”Bu pikniğin hazırlanması kolay olmadı. Yönetim kurulumuz ile birlikte titizlikle hazırlandık. Aktif bir sivil toplum kuruluşu olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Becel: Birlik ve Beraberlik duygumuz gelişiyor
Kendisi de Gaziantep Islahiyeli olan Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Hasan Demir ve yönetim kurulunun Islahiye’yi İstanbul’da iyi bir şekilde temsil ettiğini dile getirdi. Becel, dernek faaliyetlerinin birliği ve beraberliği sağlamasından ötürü duyduğu memnuniyeti ”Sizlerle bu güzel günde değerli hemşehrilerimizle bir arada olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Derneğimiz, Hasan Abimizin ve çok değerli yönetim kurulumuzun yapmış olduğu organizasyonlar sayesinde bir araya geliyoruz. Emeklerine sağlık, çünkü çok kolay bir organizasyon değil bu etkinlikler. Burada Islahiyeli ruhunu daha güzel bir şekilde yaşatmaya çalışıyorlar. Zor bir şey gerçekleştiriyorlar. Zaman zaman dile getiriyorum; bir çok memlekette bu birlik ve beraberliğin daha fazla olduğunu görüyorum ve gıpta ile bakıyorum. Ama derneğimiz sayesinde Islahiye ve Gazianteplilerin birlik ve beraberliğini geliştirdiğini memnuniyetle görüyorum. Birlikte hareket etmek her zaman güç getirir, zenginlik, bereket getirir. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz bizi her alanda başarılı yerlere taşır. Ülkemize farklı alanlarda hizmet ediyoruz, hizmet eden hemşehrilerimizle gurur duyuyoruz” ifadeleri ile aktardı.

Vural; ”Bu davet hepimizin”
Islahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, yaptığı konuşmada İstanbul’daki bütün Islahiyelileri dernek ile koordineli bir şekilde yapıalcak olan bir çalışmayla misafir etmek istediklerini belirtirken; ‘Kolay bir görev değil. İstanbul Islahiyeliler Derneği, iyi bir çalışma yapıyorlar kendilerini tebrik ediyorum. Gün geçtikçe kalabalığın katılımın daha fazla olduğunu biz dışarıdan daha iyi görüyoruz. Bundan sonra daha da iyi olacak. Diğer Gaziantep’in ilçeleri de bu işin içinde sadece Islahiye olarak düşünmüyoruz. Islahiye’de altyapı çalışmalarımızı bitirdik. Bu yaz geldiğinizde Islahiye’de asfaltsız yol bırakmamayı düşünüyoruz. Bugüne kadar nasip olmadı ancak bu sene hepinizi Islahiyelileri bekliyoruz. Davetlimisiniz misafirimizsiniz” şeklinde konuştu.

Polat; ”Sizleri örnek gösteriyorum”
”İzmir’deki Gaziantepliler Derneği’ne İstanbul’u örnek gösteriyorum” diyen CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, ”30 – 35 gündür burada kalmak zorunda kaldım. Başkanımız sağolsun, İslahiyeli hemşehrim beni yalnız bırakmadı. Onlar beni ne zaman görmek isterlerse ben yanlarındayım. Her zaman emirlerindeyim. Dernekçilik zordur. Dernek yönetmek, bir sivil toplum görevidir. Bunu başardıkları için başta Hasan Demir olmak üzere tüm dernek üyelerine teşekkür ediyorum. Zor bir iştir. İstanbuldaki hemşehrilerimiz bu işi çok iyi başarıyorlar. Benim bölgem olan İzmir’de de Gaziantepliler derneğimiz var, ben her zaman sizi onlara örnek gösteriyorum” ifadelerini kullandı.

Şarkılar söylendi, halaylar çekildi
Gaziantep İslahiye Derneği’nin geleneksel hale getirdiği piknikte yöresel sanatçıların yanı sıra Anadolu Rock müziğin güçlü sesi Rıza Gökbayrak’ta sahne aldı. Memleket hasretlerini hemşehrileri ile bir araya gelerek gideren Gaziantepliler, davul zurna eşliğinde halaylar çekerek pikniğin tadını çıkardı. Etkinlikte derneğe emeği geçen yönetim kurulu üyelerine de plaket takdim edildi. Gaziantep yöresine ait özel yemeklerin yapıldığı piknikte yörenin sanatı, kültürü ve mutfağı tanıtıldı.

Doğan; ”Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum”
Gazetemize konuşan Gaziantep Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan, etkinliğin önemine vurgu yaparak ”Memleketten kopmuş, İstanbul’a gelmiş hemşehrilerimi görmek beni ziyadesi ile mutlu etti. Burada insanlar özlemini hasretini gideriyor. Hep bri araya geliyor, eski anılarını paylaşıyor. Böyle bir etkinliğin içinde olmak beni çok muttlu etti. Organize eden tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Katılım yoğun oldu
Katılımın yoğun olduğu Gaziantep Islahiyeliler Derneği pikniğine Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, İzmir Milletvekili Mahir Polat, İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Esenyurt İlçe Emniyet Müdürü Hakan Becel, Islahiye CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı, Gaziantep Dernekler Federasyonu Başkanı Necati Göksu, OPET Öztürkler ailesi ve Öztürkler petrol yönetim kurulu başkanı Cuma Öztürk, Eser Otel Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Alıcı, dernek üyeleri ve Gazantepliler katıldı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa