SON DAKİKA

Haber Ekspress

KÜNEFE’NİN LEZZETLİSİ PAYİTAHT KÜNEFE’DE YENİR

KÜNEFE’NİN LEZZETLİSİ PAYİTAHT KÜNEFE’DE YENİR
Bu haber 27 Haziran 2020 - 3:33 'de eklendi.

Muhteşem menüsüyle binbir çeşit lezzetiyle Payitaht Künefe damak tadınızla buluştu

Şerbetgillerden bir tatlı sayılan künefenin soy ağacına bakıldığında kaçıncı kuşaktan olduğu bilinmese de atasının Kadayıf tatlısı olduğu tahmin edilebilmektedir. Ama kökeninin hangi şehire dayandığı konusunda belirsizlik hakimdir. Bu sebepten Hatay, Mersin, Adana gibi illerimiz arasındaki münakaşalara şahit olmaktayız. Daha çok Arap kültürü temelli şerbetli bir tatlıdır demek daha doğru olur.

Bu tatlıyı kadayıftan ayıran en önemli özellikleri kadayıf tatlısından daha ince oluşu ve içerisinde peynir olmasıdır. Peyniri keçi ya da inek sütünden elde edilen tuzsuz beyaz renkli ve ağza alındığında uzayan uzadıkça sizi rüyalara götüren bir çeşittir. Yapımında içerisine eklenen maya sayesinde esneklik kazanarak hafızalarımıza işlenmiştir.

İleriki süreçlerlerde sabah saatlerinde kahvaltı hizmetini vereceğini açıklayan yetkililer şimdiden çok rağbet alıp siparişlere yetişmekte zorluk yaşadıklarını belirtiyorlar

. Keçi ya da inek sütü süzülerek 35- 40 santigrat dereceye kadar ısıtılarak içerisine maya eklenir. Yaklaşık olarak 2 saat beklenerek pıhtılaşması sağlanır. Oluşan parçaları süzme bezinin içerisine alarak üzerine ağırlık koyulur. Bu sayede peynirin suyu kendisini salacak ve süzülmesi sağlanmış olacaktır.

 

Oluşan parçalar parçalar halinde bölünür oda sıcaklığında bekletilir. Peynir kıvamında olduğunu anlamak için bir miktar sıcak su içerisine atılır eğer sünüyorsa iyi bir işe çıkardınız demektir.

İki kadayıf parçası arasında bütünlük sağlayan ve oldukça esnek bir yapıya sahip olan künefe peyniri adeta uzun atlama yarışlarını anımsatır. Zira çatal ile ağzınız arasında uzayarak köprü görevini üstlenmiştir. Ta ki dişlerinizle kesme cürretini gösterene kadar..

 

 

Çok kısa bir süre içerisinde bölgenin gözbebeği haline geldiğini belirten Payitaht Künefe Markasının yöneticisi Muhammed Bey, yüksek talep üzerine farklı illerde ve aynı zamanda yurtdışına da açılacaklarını belirtti.

Sizde Ailenizle mutlu ve ferah bir şekilde kendinizi evinizde hissetmek istiyorsanız mutlaka uğramalısınız Sizleri de Sultanlara layık künefemizden yemeye Payitaht Künefe‘ye bekliyoruz…

ADRES :  Kayabaşı Mahallesi Akzambak Sokak Adım İstanbul A3 No:2 V, 34494 Başakşehir/İstanbul

TELEFON : 0212 924 05 57

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa