SON DAKİKA

Haber Ekspress

KÜSTAH PENCE, YİNE TÜRKİYE’Yİ TEHDİT ETTİ

ABD Başkan Yardımcısı Pence, Papaz Brunson’un ev hapsine alınmasıyla ilgili olarak, “Papaz serbest bırakılana kadar yaptırım uygulamaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

KÜSTAH PENCE, YİNE TÜRKİYE’Yİ TEHDİT ETTİ
Bu haber 29 Temmuz 2018 - 20:07 'de eklendi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Amerikan FOX News kanalına verdiği demeçte, “Daha önce bu hafta söylediğim gibi Papaz Andrew Brunson’un ev hapsine alınması yeterli değil. Türkiye, Papaz Andrew Brunson’u serbest bırakmaz ise ABD yaptırımlar getirmeye hazırdır” diyerek Türkiye’yi Papaz Brunson’un serbest bırakılmasıyla ilgili tekrar tehdit etti.

NE OLMUŞTU?

ABD vatandaşı Andrew Brunson PKK/PYD ve FETÖ terör örgütlerine yardım ettiği gerekçesiyle tutuklu olarak yargılanıyordu. Geçtiğimiz hafta mahkeme Papaz Brunson’un cezaevindeki tutukluluğunun ev hapsine çevirmişti. Bunun üzerine ABD Başkan Yardımcısı Pence ve ABD Başkanı Trump, Papaz Brunson’un cezaevindeki tutukluluğunun ev hapsine çevrilmesini ‘iyi ancak yetersiz’ olarak karşılamıştı. ABD’den gelen serbest bırakılmaz ise yaptırım uygularız sözleri üzerine ABD ve Türkiye ilişkileri yüksek tansiyonlu bir döneme girmiş, Türkiye cephesinden de üst düzey açıklamalar peş peşe gelmişti.

ABD’den gelen açıklamalara, Afrika seyahati devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yargı kararına saygı duymak yerine, konuyu Türkiye’ye yaptırım meselesi haline getiriyorlar. Yaptırımlarla Türkiye’ye geri adım attıramazsınız” şeklinde yanıt vermişti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa