SON DAKİKA

Haber Ekspress

LÖSEV İzmir Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Gamze Berçin Edirne Röportajı

LÖSEV İzmir Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Gamze Berçin Edirne Röportajı
Bu haber 22 Haziran 2020 - 11:00 'de eklendi.

LÖSEV İzmir Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Gamze Berçin Edirne, Egenin Gazetesi Haber müdürü Ece İçmez’in sorularını yanıtladı.

Berçin Hanım öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. Biraz kendinizden bahsedip, sadece Lösemi hastalarının değil tüm kanser hastalarını kapsayan LÖSEV hakkında bilgi verebilir misiniz?

Merhaba ben Gamze Berçin Edirne. LÖSEV’de İzmir Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı olarak görev yapıyorum. LÖSEV 1998 yılında kurulan, ilk aşamada lösemili çocuklarımız için yola çıkan ancak sonrasında sizin de belirttiğiniz gibi, diğer kanser türlerini ve yetişkin kanser hastalarını da yardım faaliyetleri kapsamına alan ülkemizin en güvenilir sivil toplum kuruluşudur. Ankara’da bulunan Vakıf merkezimiz, LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi, Lösemili Çocuklar Köyü, LSV Okulları, Bodrum Lösemili Çocuklar Oteli ve İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Kayseri, Eskişehir, Samsun bölge irtibat ofislerimiz ile Türkiye genelinde hizmet vermekteyiz.

LÖSEV’e bağış kampanyalarının çeşitleri bulunmakta, çevrimiçi bağış ya da iyilikler çarşısı gibi LÖSEV bağış kampanyalarından bahseder misiniz? LÖSEV’e nasıl bağışçı olabiliriz?

-LÖSEV’e çevrimiçi olarak www.losev.org.tr adresi üzerinden ya da banka şubeleri, internet bankacılığı, bankamatikler, PTT Şubeleri, 3406 ya SMS ileterek, mağazalarda gördüğünüz ev şeklindeki LÖSEV Kumbaraları ve LÖSEV İrtibat Ofisleri aracılığıyla bağışta bulunabilirsiniz. Sadece nakdi bağışlar değil, oyuncak bağışı, kıyafet bağışı, iyilikler çarşısı kampanyamız kapsamında ev eşyası bağışı, temizlik malzemesi bağışı, gıda kolisi bağışı, adak ve kurban bağışları gibi farklı çeşitlerde bağışlarınızı da bizlere ulaştırabilirsiniz.

LÖSEV adını kullanan dolandırıcılar var, bu konuda uyarılarınız olacak mı?

Bu bizleri çok üzen bir konu, maalesef halkımız bu kötü niyetli kişiler tarafından dolandırılıyor. Sizler aracılığıyla halkımızı uyarmak isteriz. Lütfen evinize gelerek ya da sokakta sizi rahatsız ederek ellerindeki dip koçanlı satış fişlerini makbuz olarak gösteren;  gazete, dergi, bülten, boyama kitabı satmaya çalışan kişilere kanmayın. LÖSEV’in böyle bir çalışması bulunmamaktadır. Sizler isterseniz az önce saydığım, resmi, denetlenen yollardan bağış makbuzu karşılığında bağışlarınızı bizlere ulaştırabilirsiniz. LÖSEV asla kapı kapı dolaşarak size bir şey satmaz, ya da sizden para istemez.

– Ramazan döneminde yürüttüğünüz çalışmalar nelerdir? Covid19 süreci sizleri nasıl etkiledi? Fitre, zekât bağışlarımızı size yapabilir miyiz?

– Elbette fitre ve zekât bağışlarınızı Vakfımıza iletebilirsiniz. Ramazan ve Kurban kampanya dönemleri Vakfımız için çok kıymetli dönemler. Ramazan döneminde her yıl ailelerimizin yaşadığı illerde iftar yemekleri düzenleriz. Onlarla bir araya gelir, sıkıntılarını dinler, ihtiyaçlarını tespit ederiz. Sene boyunca düzenli olarak sürdürdüğümüz gıda paketi ve et paketi yardımlarımızı bu dönemde daha da yoğunlaştırarak, ailelerimizin sofralarına katkı sağlıyoruz.

Yine sene boyunca tüm Türkiye’yi dolaşarak yardım dağıtan İyilikler Tırı ile bu dönem de de yoğun bir rotaya çıkarak ailelerimize kıyafet, oyuncak, ev eşyası gibi bağışlarımızı ulaştırıyoruz. Covid-19 süreci tüm dünyayı olduğu gibi ne yazık ki vakfımızı da etkiledi. Bu ramazan döneminde kalabalık iftar sofralarında ailelerimizle bir araya gelemedik ama bizler gıda ve hijyen paketi gönderimlerimizi arttırarak Covid-19 sürecinde en riskli grupta olan kanser hastalarımızın yanındaydık. Tüm önlemlere üst düzeyde dikkat ederek, çalışmalarımızı sürdürmeye özen gösterdik. Halkımızın fitre, zekât ve gıda kolisi bağışlarını kabul ederek ailelerimize yardımlarımızı ilettik.

-Kurban döneminde de benzer çalışmalar mı yürütüyorsunuz? Kurban bağışlarımızı size iletebilir miyiz?

Hastalarımızın aldığı kemoterapi tedavisi sebebiyle, bağışıklık sistemleri zayıflıyor. Bağışıklık sisteminin güçlü tutulmasında, protein ağırlıklı beslenme çok önemli. Vakfımıza kurban döneminde gelen bağışlarla, sene boyunca ailelerimize düzenli olarak kırmızı et yardımı yapılmaktadır. Vekâletinizi vakfımıza vererek adak kurban, kurban bağışlarınızı bize yönlendirebilir, çocuklarımızın tedavilerine katkı sağlayabilirsiniz. Kurban bağışlarınızı da yine banka şubeleri, LÖSEV internet sitesi online bağış seçeneği, telefon veya irtibat ofisimiz aracılığıyla vekalet vererek gerçekleştirebilirsiniz.

LÖSEV’in toplam kayıtlı hasta sayısı ve Ege Bölgesi hasta sayısı nedir?

Vakfımıza kayıtlı toplam hasta sayısı 40 binin üzerinde, Ege Bölgesi’nde ise yaklaşık 3 bin hastamız bulunuyor. Sayılar ne yazık ki her geçen gün artıyor.

LÖSEV’de sadece sahada tanıtım değil çocukların beceri, zekâ gelişimleri de önemseniyor bunun için gönüllü öğretmenlerden de destek alıyorsunuz başka hangi alanlarda destekler alıyorsunuz?

-Yürüttüğümüz çalışmalarda gönüllülerimiz en büyük destekçilerimiz. Gönüllülerimizin mesleki uzmanlık alanlarına göre pek çok konuda yardımını alıyoruz. Psikolog, hekim, diyetisyen vb. pek çok gönüllümüzden mesleki uzmanlıklarına dayanarak danışmanlık desteği alıyoruz. Uzmanlık alanları dışında örneğin bir etkinliğimizde animatör olarak çocuklarımızı eğlendirebilirler. İyilikler Tırımızla ailelerimize yardımlarımızı iletirken görevli olarak destek sağlayabilirler. Çocuklarımız için fotoğraf çekimleri yapabilir, video kurgulayabilirler. Stant çalışmalarımızda görev alabilirler. Kısacası LÖSEV’e destek vermenin sınırı yok. Bir konuda uzmanlığı veya yeteneğiyle katkı sağlayabileceğine inanan herkes vakfımızın çalışmalarına destek olabilir.

Lösemili Çocuklar köyü hakkında bilgi verebilir misiniz?

– Bir aile bireyine kanser tanısı konduğunda sadece hasta olan kişi değil, tüm aile için gerçekten zor bir süreç başlar. Anne, çocuğunun başında 6 ay ile 1 sene arasında hastanede geçireceği bir döneme girerken, baba da hastane ihtiyaçlarını karşılayabilmek için işini evini bırakıp ne yazık ki çoğu zaman hastane bahçesinde yatar. Farklı şehirlerden tedavi için büyük şehirlere gelen bu insanların belki de en büyük masraf kalemi konaklamadır. İşte Lösemili Çocuklar Köyü tam da bu ihtiyacı karşılamak amacıyla Ankara Gölbaşı’nda kurulmuş çocuklarımız ve annelerine ücretsiz konaklama imkanı sunan, ev konforunu aratmayan koşullara sahip bir köy. İçerisinde çiftliğimizden, annelerimiz için kurduğumuz rehabilitasyon atölyesine ve çok yakında hizmete girecek olan yaşlı bakım evlerine kadar pek çok farklı imkanı da barındırıyor.

Çocukların ücretsiz tedavi göreceği LÖSANTE hastanesine Sağlık Bakanlığı tarafından bir türlü tam ruhsat verilmiyor,  bu konu hakkındaki düşünceleriniz?

-LÖSANTE Hastanesi “Bir Tuğla da Siz Koyun” kampanyası ile halkımızdan gelen bağışlarla tuğla tuğla örülerek ülkemize kazandırılan Ortadoğu ve Avrupa’nın en büyük Onkoloji Kentidir. Kanser hastalarına tamamen ücretsiz bir şekilde hizmet veren hastanemiz, ülkemiz ve bizim için çok kıymetli. Tam ruhsat konusunda ilgili makamlar ile temaslarımız aralıksız sürüyor. Tüm bürokratik aksaklıkların giderilerek en kısa zamanda ruhsat problemimizin çözüleceğine dair umutlarımızı koruyoruz.

LSV Dükkan’da ne gibi hediyeler bulunmakta ve bu hediyeler kimler tarafından hazırlanıyor?

-Köyümüzde ve irtibat ofislerimizde bulunan anne rehabilitasyon atölyelerimizde çocuklarımızın annelerinin ürettiği çeşit çeşit el emeği, göz nuru hediyelik eşyalarımız ve doğal gıdalarımız var. Yastıktan, bebeğe, kitap ayracından, magnete kadar her yaşa her zevke hitap edebilecek ürünlerimizi, erişte, tarhana, reçel, salça, zeytinyağı vb. doğal gıda çeşitlerimizi www.lsvdukkan.com dan inceleyebilirsiniz. İyilikler dükkanı adını verdiğimiz bu dükkandan özel günlerde sevdiklerinize hediye alarak, onların da bu konuda farkındalık kazanmasını sağlarken, çocuklarımızın tedavisine destek olabilirsiniz. Babalar günü yaklaşırken, sevgili babalarımıza hediye almadan önce LSV Dükkanı’nı incelemeyi unutmayın.

LÖSEV gönüllüsü olmak için ne yapmak gerekiyor?

www.losev.org.tr adresi üzerinden gönüllü üye formumuzu doldurarak gönüllümüz olabilir, etkinliklerimizden haberdar olabilirsiniz. Düzenli olarak gerçekleştirilen gönüllü tanışma toplantılarımızdan birine dahil olduktan sonra LÖSEV’i daha yakından tanıyarak size uygun etkinliklerimize dahil olabilirsiniz.

Ben de bir LÖSEV gönüllüsü olarak sizin birçok çalışmanıza katılım gösterip haberlerinizi yapmıştım.  Şu an saha da aktif olamıyoruz bu corona virüs sürecinde LÖSEV’e desteklerimizi nasıl sürdürebiliriz?

-Bizler için en önemli destek LÖSEV’i yakından tanımak ve etrafına anlatmaktır. İyilik bulaşıcıdır. Bu nedenle sahada aktif olamadığımız bu dönemde, özellikle sosyal medya üzerinden sayfalarımızı takip ederek ve yaptığınız paylaşımlarla bizlere destek sağlayabilirsiniz.

Sosyal medya hesaplarınızı paylaşabilir misiniz? Bir de LÖSEV İzmir WhatsApp’tan iletişim sağlıyor bu numarayı da paylaşalım…

Tüm mecralarda losev1998 adıyla arama yaparak resmi sosyal medya hesaplarımıza ulaşabilirsiniz. 0549 330 56 16 numarası ile WhatsApp üzerinden, 0232 520 85 20 numarası ile de ofisimizi arayarak bizlere ulaşabilirsiniz.

Berçin Hanım son olarak LÖSEV destekçilerinden ya da gönüllü olmak isteyenlere söyleyecekleriniz?

-Gönüllülerimiz bizim gözbebeğimizdir. Vakfımızda sürdürülen tüm çalışmalar, destekçilerimizin cömert bağışları ve gönüllülerimizin bize ayırdığı kıymetli vakti ve emekleri ile gerçekleşmektedir. Bir çocuğun yüzüne bir gülümseme yerleştirmek isteyen herkesi LÖSEV Ailesi’nin bir ferdi olmaya davet ediyor, sizlere de yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum.

Röportaj : Ece İçmez

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa