SON DAKİKA

Haber Ekspress

MALTEPE BELEDİYESİ: KİRLİ BİR ALGI İÇİN ÇABALIYORLAR

Maltepe Belediyesi, gündeme ilişkin açıklamaların yer aldığı ‘kamuoyuna açıklama’ başlıklı bir yazı yayınladı.

MALTEPE BELEDİYESİ: KİRLİ BİR ALGI İÇİN ÇABALIYORLAR
Bu haber 25 Şubat 2019 - 16:14 'de eklendi.

23.02.2019 tarihinde bir gazetede çıkan haberde, alakasız olaylar ve konular üzerinden kamuoyunda kirli bir algı oluşturma çabasına girilmiş ve kamuoyunu yanıltıcı bilgiler yayınlanmıştır.

Maltepe Belediyesi’nin, Belediye Başkanımız Sayın Ali Kılıç’ın görevde olmadığı 2013 yılına ait olan borcu, alacaklı firma tarafından mahkemeye taşınmış olsa da, belediyemiz ve alacaklı firma arasında uzlaşma sağlanmış ve gerekli adımlar süreç içerisinde atılmıştır.

Haberde, belediyemiz ve firma arasındaki borç alacak ilişkisi, tapularına kavuşmayı bekleyen binlerce vatandaşımızın önünde bir engel gibi yansıtılmıştır. Bu durum, yalan ve kirli olduğu kadar, binlerce vatandaşımızın umudunu ve beklentisini yok sayan gerçek dışı bir algı yaratmaya yöneliktir. Maltepe’de, özellikle Gülsuyu, Gülensu ve Başıbüyük mahallelerinde 50 bini aşkın vatandaşımız 40 yıldır imar ve tapu sorununun çözümü için mücadele etmiş, kimseye seslerini duyuramamış ancak 2014 yılında Ali Kılıç’ın göreve gelmesiyle birlikte imar ve tapu sorunu çözülmüştür. İmar planları hem Maltepe Belediye Meclisi, hem de İBB Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilmiş, askı süreci tamamlanmış, şimdi sıra binlerce hak sahibinin tapularına kavuşmasına gelmiştir.  Belediyemiz ve ilgili firma arasındaki borç alacak ilişkisinin, tapu dağıtım süreci ile uzaktan yakından ilişkisi olmayıp, hak sahiplerine tapuları en kısa sürede teslim edilecektir.

Belediyenin borçlarına ilişkin, uzun zamandır kamuoyunda yalan yanlış rakamlar telaffuz edilerek sürdürülen karalama kampanyasına, bahse konu olan haberde de devam edilmiştir. Belediyemizin gelir-gider dengesi şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıktır. Belediyemizin borcu, bazı kirli çıkar grupları tarafından telaffuz edildiği gibi 550 milyon TL değil, 136 milyon TL’dir. İşsizliği baş gösterdiği, onlarca şirketin iflas bayrağını çektiği, binlerce esnafın kepenk kapattığı, IMF kapılarına dayanıldığı ve tanzim çadırlarının kurulduğu ekonomik kriz ortamında belediyemizin gerçek borcu, iktidar partisine bağlı belediyelerle kıyaslanmayacak kadar az ve doğal bir borçtur. Sayısız hizmet ve yatırımlarla, yaşam kalitesi en yüksek Türkiye’nin en iyi 10’uncu ilçesi yaptığımız Maltepe’de, böylesi bir mali tabloya sahip olmak bizler için onur madalyasıdır.

Yerel Seçim atmosferinin yoğunlaşmasıyla artan bu çirkin saldırıların, kirli algı operasyonlarının ve yalan haberlerin, Maltepe’yi sosyal demokrasinin kalesi yapan hizmet anlayışımızı sekteye uğratamayacağını, halkımızla aramızda kurduğumuz güven ve samimiyete dayalı gönül bağını zayıflatamayacağını kamuoyunun bilgisine sunarız.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa