SON DAKİKA

Haber Ekspress

MALTEPE’DEN EDİRNE’YE ÇIKARMA

MALTEPE’DEN EDİRNE’YE ÇIKARMA
Bu haber 05 Mart 2019 - 17:09 'de eklendi.

Belediyenin düzenlediği geziyle Edirne’ye çıkarma yapan Maltepeliler, Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” dediği ve Unesco tarafından Dünya Mirası listesine dahil edilen 444 yıllık Selimiye Cami karşısında adeta büyülendi. Maltepeliler, rehberler eşliğinde cami hakkında bilgi alıp, dua ettiler. 

Maltepe Belediyesi’nin 15 Mart tarihine kadar düzenlenecek ve yaklaşık 3 bin kişinin katılması planlanan Edirne gezilerinin ilk turu, Gülsuyu, Gülensu ve Feyzullah mahallelerinin katılımıyla başladı. Büyük bir coşku içerisinde Edirne’ye akın eden Maltepelilere, Belediye Başkan Yardımcıları, müdürler, rehberler ve sağlık personeli de eşlik etti. Gezi kapsamında “Koca Sinan” lakabıyla da tanınan dünyaca ünlü mimarlarımızdan Mimar Sinan’ın 1575 yılında tamamladığı ve “ustalık eserim” dediği, 2011 yılında Unesco tarafından Dünya Mirası listesine dâhil edilen, 444 yıllık Selimiye Cami ziyaret edildi.   Maltepeliler, caminin külliyesini de gezerek, bol bol dua edip, fotoğraf çektirdiler. 

LOZAN ANITI DA GEZİLDİ

Selimiye Cami ziyaretinden sonraki durak ise Balkanların en büyük nehirlerinden biri olan ve Türkiye ile Yunanistan sınırının bir kısmını oluşturan Meriç Nehri ve kıyılarıyla, Karaağaç’ın Lozan Antlaşması ile tekrar Türk topraklarına kazandırılmasının anısına dikilen Lozan Anıtı, diğer anıt ve şehitliklerle Lozan Müzesi’ydi. Buraları da rehberler eşliğinde gezen Maltepeliler, Belediye Başkanı Ali Kılıç başta olmak üzere tüm belediye çalışanlarına hem geziden, hem de gezi esnasında göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür etti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa