SON DAKİKA

Haber Ekspress

MECLİSTE MADALYA TARTIŞMASI

Büyükçekmece Belediyesi’nin belediyeye hizmet ve katkıları geçen kurum ve kuruluşlara vereceği üstün hizmet madalyası meclisi ikiye böldü. AK Parti grubu, 31 Mart öncesi planlanan bu organizasyonu, ‘seçim yatırımı’ olarak değerlendirirken, Başkan Akgün’ün ‘Seçim arefesiyle çakıştı, ne yapalım?’ sözleri manidar karşılandı.

MECLİSTE MADALYA TARTIŞMASI
Bu haber 04 Şubat 2019 - 15:45 'de eklendi.

Büyükçekmece Belediye Meclisi Şubat ayı oturumuna üstün hizmet madalyası tartışması damga vurdu. Belediyeye yıllar boyu siyaseten ve hizmet anlamında katkı sunan kişi ve kuruluşlara 19 Şubat akşamı TÜYAP’ta düzenlenecek kuruluş yıldönümü balosuyla üstün hizmet madalyası verilecek. Bu doğrultuda CHP ve AK Parti grupları da baloda verilecek madalyalara ilişkin ufak çaplı bir fikir ayrılığı yaşadılar. AK Parti Meclis Üyesi Tamer Canbaz, bu madalya takdim töreninin yerel seçimler öncesi yapılmasını manidar karşıladığını belirterek, “Bu üstün hizmet madalyası programı neden tam da seçimler öncesi yapılıyor? Bu bizlerde bir seçim yatırımı algısı yaratmıştır. Bu düşünce ve program doğru, ancak zamanlama yanlıştır. Programın, 2018 yılında belediyemizin 60’ıncı kuruluş yıldönümünde yapılması gerektiğini düşünmüştüm.” ifadelerini kullandı.

AKGÜN: MADALYALARIN BASIMI 1 SENE SÜRDÜ

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise, belediyelerin bu tarz ulvi görevleri yerine getirmek zorunda olduğunu belirterek, konunun seçimlerle veya siyasetle ilgisi olmadığını ifade etti. Sözlerine devam eden Akgün, “Belediyeler, belediyeye karşılıksız hizmet yapanlara, belediye başkanlarına, seçilmiş meclis üyelerine, seçilmiş muhtarlara, başarı kazanan sporculara, festivallerde derece alan sanatçılara ödül verme hakkına sahip. Ben daha bir tane belediye meclisinin, onur, şeref veya madalya yönetmeliğini resmi olarak meclisten geçirerek çalışma yaptığını görmedim. Sayın Canbaz’ın da dediği gibi bunu uygun bir güne getirelim dedik. Bu da seçim arefesiyle çatıştı, ne yapalım? Büyükçekmece Belediyesi’nin kuruluşu 19 Şubat 1958’dir. 60’ıncı yıl, 2018’de tamamlandı. Madalyaların basımı vesaire derken bugüne kadar sarktı. 19 Şubat’ta da hem belediyemizin kuruluş yıldönümünün balosunu yapmış olacağız hem de bu insanlara üstün hizmet madalyalarını takdim edeceğiz. Bunun siyasetle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Madalya vermekle kimsenin oyunu alamazsınız. Ama bu meclis ulvi bir görevini yerine getirmiş olur.” dedi. Ayrıca AK Parti Meclis Üyesi Hasan Bacıoğlu’nun, “Yapılan eylem güzel. Fakat bunun tarihi alınmasaydı eğer seçimden sonra çiçeği burnun yeni belediye başkanımız bu organizasyonu yapsaydı daha güzel olurdu.” demesinin ardından söze giren Akgün, “Çiçeği burnunda değil, 30 sene oldu” ifadeleri de dikkat çekti.

TANIŞ: AYRIM FALAN YOK!

CHP Grup Sözcüsü Coşkun Tanış, Tamer Canbaz’ın sözlerine hoş bulmadığını söyledi. Tanış, “Bu konuyu tartışmaya açmayı manidar buluyorum. Buna bir örnek vermek gerekirse, AK Partili belediye meclis üyeliği yapan, geçmişte de belediye başkanlığı yapmış bir abimiz var: Rıdvan Yavuz Bilge. O da madalya alacak. “Seçim yatırımı” lafını hoş bulmuyorum. Burada bir ayrım falan yok. Bu madalyalar, geriye dönük hizmetlere bir teşekkürdür.” diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa