SON DAKİKA

Haber Ekspress

Menemen Belediyesinin Mahkemeye yaptığı itiraza 4 Ocak’ta Kura seçimi çıktı

Menemen Belediyesinin Mahkemeye yaptığı itiraza 4 Ocak’ta Kura seçimi çıktı
Bu haber 01 Ocak 2021 - 2:14 'de eklendi.

İzmir’de Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un “zimmet ve irtikap” suçlarından hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırmasının ardından Belediye Meclisi’ndeki oylamada 4. turda da sonuç alınamayınca yapılan kura çekimi gerçekleşmiş, Belediye Başkan Vekilliği görevine kura ile Deniz Karakurt getirilmişti. AK Parti tarafından yasaya uygun yapılmadığı yönünde gelen itirazın ardından mahkeme iptal kararı vermişti.

İzmir valiliği bugün Menemen Belediyesine bir tebligat çekerek 29/12/2020 tarihli 74379806/250 sayılı yapılan itiraz dilekçesine İzmir 2 ci idare mahkemesinin 2020/1646 Kura seçimi kararıyla yürütmeyi durdurma kararı vermiş 5393 sayılı kanunun 45 maddesine göre de Başkan vekili görevine Deniz Karakurt’tun alınarak yerine Menemen belediye meclis üyesi 1 ci vekil Mehmet Karabbiniş,i Menemen belediyesi meclisinin 4 Ocak 2021 de toplanarak usule uygun şekilde Kura seçiminin tekrarlanmasını Menemen belediyesine tebliğ etmiştir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa