SON DAKİKA

Haber Ekspress

MEVLÜT UYSAL’A ULAŞAMIYORUZ!

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Avcılar’ın imar planını görüşmek için ‘acil’ diyerek ulaşmaya çalıştığı İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın telefonlara çıkmadığını belirterek, “Ulaşılabilirlik yapılması gerekilen bir etik kural değil, bir zorunluluktur. İstanbul gibi bir kentte partizanca bir tutum kabul edilemez!” ifadeleriyle bu tavıra sert tepki gösterdi.

MEVLÜT UYSAL’A ULAŞAMIYORUZ!
Bu haber 14 Ocak 2019 - 18:16 'de eklendi.

Avcılar Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle geleneksel hale getirdiği buluşmada basın mensuplarını ağırladı. Zübeyde Hanım Teras Kafe’de gerçekleşen kahvaltıda konuşan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, burada çarpıcı açıklamalarda bulundu. Öncelikle emekçi gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Benli, “Beş yıllık görev sürecimiz boyunca basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlama aşamasında bugünü geleneksel hale getirdik. Her koşulda baskılara boyun eğmeden haber alma özgürlüğümüz için çalışan, tarafsız, özgür, cesur gazeteciliği kendine meslek edinmiş tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutlarım. Cezaevinde haksız yere yatmakta olan bütün gazetecileri de unutmadan onların da bu özel gününü kutluyorum.” dedi.

“İBB AYRIMCILIK YAPIYOR!”

Avcılar’ın deprem bölgesi olduğunu, bu anlamda çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Benli, yapılan çalışmalarının İBB tarafından ‘ayrımcılık’ yapılarak onaylanmadığını söyledi. Benli, “İstanbul birinci derece deprem bölgesi. Avcılar’da yer yer heyelan alanlarının olduğu ciddi bir zemin sorunu var. Burada ciddi bir imar yapılanması gerekiyordu. İlk göreve geldiğimizde Plan ve Proje Müdürlüğü’nü kurarak Avcılar’ın sekiz mahallesi için düzenlediğimiz imar planımızı İBB’ye ilettik. Ancak imar planlarımız hala İBB’de bekliyor… İBB eğer ‘ayrımcılık’ yapmamış olsaydı, imar planını da ‘yaptıklarımız’ arasında gösterebilecektik.” ifadeleriyle duruma tepki gösterdi.

TOPRAK’TAN UYSAL’A ‘ULAŞILABİLİRLİK’ ELEŞTİRİSİ

Mevcut İBB Başkanı aynı zamanda yerel seçimlerde AK Parti’nin Büyükçekmece Belediye başkan adayı olan Mevlüt Uysal ile imar konusunu konuşmak için ulaşmaya çalıştığını ancak Uysal’a ulaşamadığını ifade eden Benli, “Bir kent düşünün ki, o kentin büyükşehir belediye başkanı görevden alınıyor ve yerine başka bir belediye başkanı geliyor. Ben İstanbul’un 39 ilçesinden biri olan, 450 bin nüfusu olan Avcılar gibi riskli bir bölgenin belediye başkanıyım ancak İBB Belediye Başkanı ile görüşme imkanı bulamıyorum. “Acil” diyerek Mevlüt Uysal’ın Özel Kalemi’ni arıyorum ancak görüşemiyorum! Büyükşehir belediye başkanının, kentinin bir belediye başkanı ile görüşmemesi kabul edilemez. Ulaşılabilirlik yapılması gerekilen bir etik kural değil, bir zorunluluktur. Benim cep telefonu numaram bölgemdeki herkeste var. Çünkü ben ulaşılabilir olmalıyım. Belki biri o kadar önemli bir şey söyleyecek ki bir insanın hayatını bile kurtarabileceğiz. İstanbul gibi bir kentte partizanca bir tutum kabul edilemez! Nisan’dan itibaren ise hiçbir şekilde siyasi farklılar ortaya koymaksızın, her kesimin de elzem olan projelerinin hayata geçirileceği bir döneme girileceğine de inanmaktayız.” diyerek sözlerini noktaladı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa