SON DAKİKA

Haber Ekspress

Milli Sporcu Çolak: Üç büyük hedefimin ikisini gerçekleştirdim

2019 Dünya Jimnastik Şampiyonası’nda halka aletinde dünya şampiyonu olan milli sporcu İbrahim Çolak, ‘Madalya Hikâyeleri’nin konuğu oldu. Çolak, “Üç büyük hedefimden ikisini gerçekleştirdim, sıra üçüncüsü ve en büyüğünde” dedi.

Milli Sporcu Çolak: Üç büyük hedefimin ikisini gerçekleştirdim
Bu haber 21 Kasım 2022 - 8:35 'de eklendi.

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü hazırladığı “Madalya Hikâyeleri” programıyla, Türkiye’nin büyük sevgisini kazanmış sporcularıyla gençleri buluşturmaya devam ediyor. 2019 Dünya Jimnastik Şampiyonası’nda halka aletinde dünya şampiyonu olarak, ülkemize bu alanda ilk altın madalyayı getiren İbrahim Çolak bu ay yapılan programın konuğu oldu. ‘Esenler Gençlik Merkezi’nde gençlerle buluşan milli sporcu, spor kariyerini ve başarılarını anlattı.

“BENİM YAZ TATİLİM 1 HAFTAYDI”

Spor hayatının nasıl başladığını ve nasıl bir yoldan geçtiğini gençlerle paylaşan İbrahim Çolak, “22 yıldır jimnastik yapıyorum. Jimnastik çok erken yaşlarda başlanan bir spor. Bu sporda fedakârlık olmazsa, zafer de olmuyor. Sabretmek, çok çalışmak ve özverili olmak gerekiyor. Burada da hem sporculara hem de ailelerine büyük sorumluluk düşüyor. Benim yaz tatilim 1 hafta oluyordu. Aile pikniklerimiz bile benim antrenman programına göre ayarlanıyordu ya da dedem ve babam beni bekler, antrenman bitiminde beni alır öyle pikniğe katılırdık. Bunların meyvesini de jimnastiğe başladıktan 19 yıl sonra en büyük hedeflerimden biri olan dünya şampiyonluğuna ulaşarak aldım. Hiçbir şey imkânsız değildir. Gönülden isterseniz, hedeflerinize ulaşıyorsunuz” dedi.

“İLK MADALYAMI 6 YAŞINDA ALDIM”

İlk madalya hikâyesini anlatan milli sporcu, “5 yaşında jimnastiğe başladım, 6 yaşında yaş gruplarında ilk madalyamı aldım. Türkiye şampiyonu olmuştum ama hiçbir şeyin farkında değildim. Madalyam dizlerime geliyordu. En değerli madalyalarımın arasında duruyor” sözlerinin ardından ‘en büyük hedefim’ diyerek bahsettiği olimpiyatlar için, “Üç büyük hedefimden iki tanesine ulaştım. 2019 Dünya, 2022 de ise Avrupa Şampiyonluğunu aldım. Şimdi sırada olimpiyat şampiyonluğu var. Tokyo’da yarıştım, beşinci oldum. Benim için bu da büyük bir başarı. Türk tarihinde böyle bir an yoktu. Madalya olmasa bile çok değerli bir an yaşandı. Olimpiyat beşincisi olarak ülkeye döndüm. Gerçek hedefim olimpiyatlardan altın madalya ile dönmek. Bunun için durmadan çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

Spor meraklısı gençlerin sorularını yanıtlayan Çolak, programın sonunda bir de çekiliş yaptı. Şanslı numaraları seçen gençlere, imzalı forma ve top hediye eden sporcu, bol bol hatıra fotoğrafları çektirdi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa