SON DAKİKA

Haber Ekspress

Nereyi kaldırsan pislik çıkıyor

Nereyi kaldırsan pislik çıkıyor
Bu haber 15 Nisan 2021 - 19:33 'de eklendi.

Esenyurt Belediyesi’nin 2020 yılı içinde yaptığı ihalelerin tamamında doğrudan teminlerle, eş, dost ve akrabaların kayırıldığı ortaya çıktı.

 

Esenyurt Belediyesi’in 2020 yılı faaliyet raporu açıklanınca,  belediye içinde dönen ‘rant çarkı’ da ortaya çıkmış oldu. Hizmet anlamında bir çivi bile çakılmadığı görülen Esenyurt Belediyesi’nde yandaşlara kurdurulan şirketlere inanılmaz paralar aktarıldığı görülürken, bir maske 3,5 TL’ye, bir tükenmez kalemin 7,5 TL’ye alındığı belediyede, ortada olmayan bir okulun tamirat ve tadilatı için para harcandığının açıklanması Kemal Sunal’ın ‘Zübük’ filmini hatırlattı.

AK Partili Meclis Üyesi Togay Çoban’ın muhasebe dersi verdiği meclis toplantısında, inanılmaz rant çarkının ortaya serilmesi, izleyenleri şok etti. Belediye Başkanı Kemal Bozkurt’un fotoğraflarının çekilmesi için 18 ayrı telefonun alınması kafalardaki soru işaretlerini daha da arttırdı. Meclis Üyesi  Togay Çoban’ın, bütçede harcanan paraların nereye gittiğini sormasına rağmen, net bir açıklama yapılamadı.

Esenyurt Belediyesi’nin 2020 yılı faaliyet raporundaki inanılmaz detaylar, halkın parasının nasıl yandaşlara aktarıldığını gözler önüne serdi. Yandaşlara kurdurulan şirketlere, doğrudan temin yapılan ihalelerde inanılmaz boyutlarda para kazandırılırken, hizmet anlamında bir çivi çakılmadığı görüldü. Meclis toplantısının en şaşırtıcı anı ise, Fi Yapı adındaki bir okula bakım, onarım ve tadilat için para harcandığını açıklanması oldu. AK Partili Meclis Üyeleri böyle bir okul

olmadığını, olmayan okula nasıl para harcandığı sorması üzerine Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt verecek cevap bulamadı.

Esenyurt Belediyesi’nin 2020 yılı gelirleri 6 milyon 740 bin TL olurken, hizmet kalemi olarak hiç bir şey yapılmadığı, sadece yandaş şirketlere para aktarılmak için inanılmaz ihaleler düzenlendiği görüldü. 4 Farlı ajanda bastıran Esenyurt Belediyesi’nin bu ajandalarının sayısını da, ilçe içindeki hane sayısında daha fazla bastırması ise akılları iyice karıştırdı.

Besın yayın Müdürlüğü’ne ise 7 milyon 500 bin TL bütçe ayırılmasına rağmen yılın ilk üç ayında bu bütçenin bitmesi ve ek bütçe istenmesi, Belediye Başkanı Bozkurt’un sadece reklam için para harcadığını gözler önüne serdi. Bilbordlar, afişler ve reklam malzemelerine inanılmaz paralar harcandığı Esenyurt Belediyesi’nde, hizmet anlamında sayılacak okulların tamiratlarına ayrılan paraların da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yalanlanması da işe iyice tuz biber ekledi.

Pandemi sürecinde toplantıların yasak kapsamına alınmasının yanında taziyelerinde kaldırımasına rağmen, ağırlama ve taziye için milyonlarca lira harcanmış olması rantın boyutlarını farklı bir noktaya taşırken, Esenyurt Belediyesi’nin rant için sinekten yağ çıkardığını da göstermiş oldu.

Yine pandemi sürece içinde kursların iptal edilmesi ve spor salonlarını kapamasına rağmen, bu yönde paralar harcandığının gösterilmesi akılları karıştırırken, koşu bandı ihalesi yapılması komedi olarak değerlendirildi. Esenyurt halkına kurs verilmesi için bir binanın  aylık 10 bin TL’den kiralanmasına rağmen, yerinde incelemeler yaptıklarında binanın boş tutulduğunu anlatan Meclis üyesi Toguy Çoban, yandaşlara nasıl para kazandırıldığını tek tek açıkladı. Çoban, böyle bir hizmet sunulmak isteniryorsa eski belediye binasının boş

durduğunu, kurs açılacaksa burada yapılmasının daha doğru olacağını anlattı.

Meclis Üyesi Toğuy Çoban, 2020 yılı bütçesi hazırlanırken, cami, kreş, spor tesisi, okul yapımı için yatırım kalemleri ayırlıdığını ancak hiçbirisinin yapılmayarak yandaşlara para kazandırmak için akıl almaz yöntemlerle ihaleler yapıldığını aktardı.

Belediye birimlerini ihtiyaçları için Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün ihale açması gerekirken her müdürlüğün kedine yakın olan şahıslara para kazandırmak için ihaleler açtığını anlatan Meclis Üyesi Çoban, CHP’li meclis üyelerine seslenerek, bu doğrudan temin ihalelerden haberleri olup olmadığını sorarken, Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a da, üstü kapalı şekilde belediye içinde dönen dolapların hepsinin bilmediğini ya da göz yumduğunu söyledi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa